Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόσο πιθανό είναι να λάβει χάρη από τον Trump o «προδότης» Edward Snowden;

Πόσο πιθανό είναι να λάβει χάρη από τον Trump o «προδότης»  Edward Snowden;
Ο 37χρονος Snowden ζει στη Ρωσία με προσωρινό άσυλο από τότε που διέρρευσε στον Τύπο έγγραφα για την παράνομη δράση της NSA το 2013
Ανοικτό αφήνει με τις δηλώσεις του το ενδεχόμενο να δοθεί «χάρη» στον Edward Snowden, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Σε συνέντευξή του στη New York Post ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί δίκαια. Πολλοί άνθρωποι είναι με το μέρος του. Δεν το ξέρω ούτε έχω συναντηθεί ποτέ μαζί του όμως πολλοί τον υποστηρίζουν» τόνισε εντελώς απροσδόκητα ο αμερικανός πρόεδρος.
Μετά από τις δηλώσεις του έχει ξεσηκωθεί θύελλα φημών που θέλουν τον πρόεδρο Trump να δίνει χάρη στον Edward Snowden σε μια περίοδο που η δημοτικότητά του μειώνεται ανάμεσα στους πιο μετριοπαθείς ρεπουμπλικάνους.
Οι δηλώσεις έγιναν μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου για τον πρώην σύμβουλο του Carter Page και τους ισχυρισμούς για κατάχρηση και παράνομη παρακολούθηση πολιτών με την Foreign Intelligence Surveillance Act και της FISA.
Όπως τόνισε τότε ο Trump «ο Snowden είναι ένα από πολλά πρόσωπα που παρακολουθούσαν».
Ο 37χρονος Snowden ζει στη Ρωσία με προσωρινό άσυλο από τότε που διέρρευσε στον Τύπο έγγραφα για την παράνομη δράση της NSA το 2013 και το πρόγραμμα παράνομων παρακολουθήσεων.
Η στροφή του Trump απέναντι στον Snowden, που μέχρι πρότινος αποκαλούσε προδότη, έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται για τις προθέσεις του αμερικανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης