Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Το 47% των Βραζιλιάνων δεν θεωρεί υπεύθυνο τον Bolsonaro για τους 100.000 θανάτους από κορωνοΐό

Βραζιλία: Το 47% των Βραζιλιάνων δεν θεωρεί υπεύθυνο τον Bolsonaro για τους 100.000 θανάτους από κορωνοΐό
Κι ενώ μόλις το 11% τον θεωρεί υπεύθυνο ο ακροδεξιός πρόεδρος βρίσκεται στο αποκορύφωμα της δημοτικότητάς του
Κι όμως… στη Βραζιλία, τη χώρα που κατατάσσεται δεύτερη σε κρούσματα και θανάτους από τον κορωνοΐο παγκοσμίως, το 47% των Βραζιλιάνων δεν αποδίδουν καμία ευθύνη για τον αριθμό των νεκρών στον ακροδεξιό πρόεδρο Jair Bolsonaro.
Σε δημοσκόπηση της Datafolha, για την εφημερίδα Folha de Sao Paulo της Βραζιλίας
Το 47% των Βραζιλιάνων πιστεύει ότι ο Πρόεδρος δεν φέρει «καμία ευθύνη» για τους πάνω από 100.000 νεκρούς της χώρας από την πανδημία κορωνοϊού ενώ μόλις το 11% τον θεωρεί υπεύθυνο.
Ο Bolsonaro έχει δεχθεί σκληρές επικρίσεις από την ιατρική κοινότητα για τις δηλώσεις του σχετικά με την πανδημία, από την οποία έχει νοσήσει και ο ίδιος, αλλά και για τη χρήση φαρμάκου με συγκεκριμένη ουσία η οποία θεωρείται μη ενδεδειγμένου φαρμάκου για την καταπολέμηση της νόσου. Μάλιστα ο Bolsonaro  αντικατέστησε τους υπουργούς υγείας που είχε διορίσει όταν αντιτάχθηκαν στην πολιτική του, που ενθάρρυνε τους Βραζιλιάνους να μην παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην λαμβάνουν μέτρα προστασίας.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η δημοσκόπηση αυτή δημοσιεύτηκε χθες Παρασκευή (14/8) ημέρα που τα ποσοστά δημοτικότητας του Bolsonaro βρέθηκαν στα ύψη από το 2019 οπότε και ανέλαβε την προεδρία της χώρας.
Σε ανάλογη δημοσκόπηση το 37% των Βραζιλιάνων αξιολόγησαν τη θητεία του ως πολύ καλή ή καλή, σε σύγκριση με το 32% τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης