Σακελλαροπούλου: Δεν μας πτοούν η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας

Σακελλαροπούλου: Δεν μας πτοούν η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας
"Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι θα παραμείνει", τόνισε η Κ. Σακελλαροπούλου
«Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν. Αντίθετα, την απομονώνουν διεθνώς, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή η ορθότητα των θέσεών μας», δήλωσε από τη Μυτιλήνη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η κ. Σακελλαροπούλου βρέθηκε Μυτιλήνη για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγιάσο Λέσβου δήλωσε ότι  «έχουμε απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και της καλής γειτονίας και σύμμαχό μας το διεθνές δίκαιο.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εταίρους μας και αξιοποιούμε όλες τις δυνατές διπλωματικές οδούς».
Πρόσθεσε πως «η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν.
Αντίθετα, την απομονώνουν διεθνώς, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή η ορθότητα των θέσεών μας.
Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι θα παραμείνει».
Η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε και για «οφειλή όλων μας» στις ένοπλες δυνάμεις «που με αυταπάρνηση και ετοιμότητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της πατρίδας».
Έκανε αναφορά και στο «δυσανάλογο βάρος» που επωμίστηκαν τα νησιά στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας πως «οι νησιώτες μας επέδειξαν ευθύνη και αλληλεγγύη, σε καιρούς δύσκολους.
Διαφυλάξαμε, στον Έβρο και το Αιγαίο, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, όχι μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS