Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πάνω από 21,1 εκατ. κρούσματα και 764 χιλ. οι νεκροί - Στην Κίνα 22 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Πάνω από 21,1 εκατ. κρούσματα και  764 χιλ. οι νεκροί -  Στην Κίνα 22 νέα κρούσματα
Σε 50.644 ανήλθαν στη Βραζιλία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και 1.060 οι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο,
Επελαύνει η πανδημία του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα κρούσματα να ξεπερνούν πλέον τα 21,1 εκατομμύρια, οι νεκροί έχουν φθάσει τους 764 χιλιάδες ενώ τα κράτη εξετάζουν την λήψη νέων μέτρων.
Στο επίκεντρο της πανδημίας παραμένουν ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αναζωπύρωση του ιού στην Ευρώπη, που πατά με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins, σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα ανέρχονται σε 21.160.751 και οι νεκροί σε 764.697, ενώ πάνω από 13 εκατ. άτομα που νόσησαν  έχουν πλέον θεραπευτεί.
Στην πρώτη θέση με τα περισσότερα θύματα της πανδημίας και κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί η Βραζιλία στη δεύτερη θέση.
Το Μεξικό καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ ως προς τον αριθμό κρουσμάτων, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία.

ΗΠΑ: Πάνω από 5,3 εκατ. τα κρούσματα και 168 χιλ. οι νεκροί – O Trump επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τον αδελφό του

Σε 5.313.080 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί έφτασαν σε 764.697.
Την ίδια ώρα, δύο μεγάλα μουσεία της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης(Met) και το Μουσείο Whitney, ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν ξανά τις πύλες τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με περιορισμένη όμως χωρητικότητα, μετά από σχεδόν μισό έτος που παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στις 29 Αυγούστου θα ανοίξει ξανά το Met, που έμεινε κλειστό από τις 13 Μαρτίου, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Whitney.
Πάντως, για ένα άλλο μεγάλο μουσείο της Νέας Υόρκης, το MoMa, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία επαναλειτουργίας του, ενώ η Metropolitan Opera προβλέπεται ότι θα έχει ανοίξει πάλι για το κοινό στις 31 Δεκεμβρίου και κλειστά θα παραμείνουν τα θέατρα στο Μπρόντγουεϊ μέχρι τον Ιανουάριο.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump, φορώντας προστατευτική μάσκα, επισκέφθηκε τον μικρότερο αδελφό του Robert, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, δηλώνοντας ότι «έχω έναν εξαίσιο αδελφό.
Έχουμε μία τρομερή σχέση για πολύ καιρό, από την πρώτη ημέρα της ζωής του. Ελπίζουμε πως θα γίνει καλά, αλλά ζει μια δύσκολη στιγμή».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο αδελφός του Αμερικανού προέδρου , που είναι γεννημένος το 1948, είναι σοβαρά άρρωστος, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε άλλες λεπτομέρειες.
Σημειώνεται ότι ο μικρότερος αδελφός του προέδρου είχε θέση αυξημένης ευθύνης στην οικογενειακή αυτοκρατορία ακινήτων, τον Οργανισμό Trump.

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό ίδρυμα θα αναπτύξει ενέσιμο στέλεχος του κορωνοϊού για να δοκιμάσει σε εθελοντές εάν λειτουργούν τα εμβόλια

Ένα ομοσπονδιακό ερευνητικό ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή 14/8 πως αναπτύσσει ένα στέλεχος του νέου κορωνοϊού, το οποίο θα μπορούσε κάποια μέρα να εγχυθεί σκόπιμα σε εθελοντές για να διαπιστωθεί εάν τα πειραματικά εμβόλια λειτουργούν.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), με επικεφαλής τον Δρ A. Faouci, δήλωσε ότι «ξεκίνησε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός στελέχους, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ενός μοντέλου ανθρώπινης πειραματικής λοίμωξης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο».
Σε μια κανονική κλινική δοκιμή, οι εθελοντές λαμβάνουν ένα πειραματικό εμβόλιο ή ένα εικονικό φάρμακο (placebo) και παρακολουθούνται για μήνες ή χρόνια, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί φυσικά από τον εκάστοτε ιό που κυκλοφορεί στο περιβάλλον.
Επειδή αυτό απαιτεί χρόνο, οι ειδικοί προτείνουν από την αρχή της πανδημίας Covid-19 μια ταχύτερη οδό, ήτοι να χορηγηθεί με ένεση πρώτα το πειραματικό εμβόλιο και στη συνέχεια ο κορωνοϊός.
Ιδιαίτερα ένθερμη για τη μέθοδο αυτή είναι η ομάδα 1DaySooner.
Το ινστιτούτο δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απόφαση και αναμένεται να το πράξει μόνο προς τα τέλη του έτους, όταν θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για την τελική φάση στα τρία προχωρημένα προγράμματα εμβολίων για τον κορωνοϊό ( από τις εταιρείες AstraZeneca, Moderna, Pfizer ).

Λατινική Αμερική: Πάνω από 237 χιλ. οι νεκροί

Στη Λατινική Αμερική τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ξεπέρασαν τα 6 εκατ. την Παρασκευή 14/8 και συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.
Καθημερινά η περιοχή κατά μέσο όρο καταγράφει περισσότερες από 86.000 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες και τουλάχιστον 2.600 θανάτους από COVID-19, φτάνοντας πλέον τα 6.000.005 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και τους 237.360 θανάτους.
Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού κρουσμάτων στον κόσμο και ένα παρόμοιο ποσοστό των καταγεγραμμένων θανάτων από την πανδημία.
Η πιο πληγείσα χώρα της περιοχής είναι η Βραζιλία, η οποία έχει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το 15% του συνολικού αριθμού παγκοσμίως, ενώ εξίσου υψηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων έχουν το Περού και η Χιλή.


Μεξικό: Πάνω από 5 χιλ. τα νέα κρούσματα

Ακόμη 5.618 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 615 επιπλέον θανάτους ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 511.369 και τους θανάτους σε 55.908.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανώς σημαντικά υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων.
Βραζιλία: Πάνω από 50 χιλ. νέα κρούσματα
Σε 50.644 ανήλθαν στη Βραζιλία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και 1.060 οι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Συνολικά, η Βραζιλία καταγράφει 3.275.520 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 106.523 θανάτους.

Γερμανία: Έξι θάνατοι και 1.415 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.415 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Συνολικά τους 9.235 έφτασαν στη Γερμανία οι νεκροί επί συνόλου 223.791 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Κίνα: Ακόμη 22 νέα κρούσματα
   
Η Κίνα ανέφερε 22 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην ηπειρωτική χώρα για τις 14 Αυγούστου, λιγότερα σε σχέση με τα 30 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί μια ημέρα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας.
Από τις νέες μολύνσεις, οι 14 είναι εισαγόμενες (22 την προηγούμενη ημέρα).
Επιπλέον, η Κίνα ανακοίνωσε 20 νέους ασυμπτωματικούς ασθενείς, έναντι 28 μία ημέρα νωρίτερα.
Πάντως, το 8 τοπικώς μεταδοθέντα κρούσματα περιλαμβάνουν επτά ασθενείς στην δυτική περιοχή του Σινζιάνγκ και έναν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή 14/8, σφραγίστηκε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Σενζέν στο Γκουανγκντόνγκ, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος, ενώ οι υγειονομικές αρχές στη Σενζέν αργότερα την ίδια ημέρα ανακοίνωσαν πως εντοπίσθηκαν δύο θετικά κρούσματα, που εργάζονταν στο εμπορικό κέντρο Freshippo, ιδιοκτησίας του ομίλου Alibaba.
Σημειώνεται ότι στην Κίνα συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 89.214, ενώ ο αριθμός των θανάτων στους 4.701, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου John Hopkins.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης