Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεταμόρφωση: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Καλύτερη η εικόνα - Μήνυμα 112

Μεταμόρφωση: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Καλύτερη η εικόνα - Μήνυμα 112
Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Λαμία, από την Αττική Οδό και μετά γίνεται από τις δύο δεξιές λωρίδες, ενώ κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα
(upd4) Τη μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 15/8 σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, επί της οδού Σώρου.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, εστάλη και δεύτερο ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα.
Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν συνολικά επιχειρούν 49 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, 14 οχήματα και 2 ελικόπτερα, καθώς και  εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.
Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν και δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος, καθώς έχει αναπτυχθεί μεγάλο πυροθερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης και είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο και πλέον, είναι καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς.
Image
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στ. Κολοκούρης, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων.
Πάντως, πυκνός τοξικός καπνός έχει κατακλύσει τον ουρανό της Αττικής, ενώ πρόβλημα είναι  και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά και για τον λόγο αυτό από το πρωί υπάρχει επικοινωνία της Πυροσβεστικής με την Περιφέρεια.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, οι πολίτες που κατοικούν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός καλό θα είναι να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα και να επικοινωνούν με γιατρό εάν δεν νιώθουν καλά, ενώ όσοι κινούνται στους δρόμους θα πρέπει να αποφεύγουν τον καπνό.
Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο του εργοστασίου ανακύκλωσης πλαστικών, ενώ οι  πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, αφού στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Πυροσβεστική,  έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο, ενώ άγνωστα είναι τα αίτια της πυρκαγιάς.
Image
Στο μεταξύ, δύο λωρίδες κυκλοφορίας δόθηκαν και στο ρεύμα προς Αθήνα στη Μεταμόρφωση, όπου είχε διακοπή από το πρωί του Σαββάτου (15/8/2020) λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά με σαφώς καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας διεξάγεται ως εξής:
Στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή η δεξιά λωρίδα και τα αυτοκίνητα κινούνται από τη μεσαία και την αριστερή λωρίδα, από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης.
Στο ρεύμα προς Λαμία είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα, στο ίδιο τμήμα (από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη γέφυρα Λυκόβρυσης) και τα αυτοκίνητα κινούνται στις δύο δεξιές λωρίδες.

Περιφέρεια Αττικής: Οδηγίες της προς τους πολίτες για την πυρκαγιά στην Μεταμόρφωση

Σειρά οδηγιών προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης,  όπου από το πρωί του Σαββάτου 15/8 μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την καλύτερη προστασία της υγείας τους.
Έτσι, οι πολίτες, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, παρακαλούνται:
1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων
2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους
3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.
4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.
5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Παράλληλα, με εντολή του Περιφερειάρχη, οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας θα προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια ελέγχου στην περιοχή, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.
Στο μεταξύ, σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, στην Μεταμόρφωση.
Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 6 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο έργο της κατάσβεσης.
Στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Μήνυμα 112 της Πολιτικής Προστασίας

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι πολίτες που βρίσκονται σε ακτίνα 2,5 χλμ από την εστία της μεγάλης φωτιάς στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση.
Το μήνυμα που έστειλε σήμερα η Πολιτική προστασία ενημερώνει τους πολίτες για την πυρκαγιά και τους δίνει οδηγίες να μείνουν στα σπίτια τους.
«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη», αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης