Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Yeni Safak: Η Ελλάδα απογοητεύτηκε περίμενε καταδίκη της Τουρκίας από την ΕΕ

Yeni Safak: Η Ελλάδα απογοητεύτηκε  περίμενε καταδίκη της Τουρκίας από την ΕΕ
Η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι δεν πήραν την υποστήριξη από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας αναφέρει η Yeni Safak
Η Ελλάδα ήταν απογοητευμένη, ήθελε η ΕΕ και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων να καταδικάσει την Τουρκία για την στάση που κρατάει στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά κάτι τέτοιο  δεν συνέβη αναφέρει η τουρκική Yeni Safak.
Η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι δεν πήραν την υποστήριξη από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας αναφέρει η Yeni Safak.
Είχε λεχθεί ότι  θα επιβληθούν κυρώσεις στην Λευκορωσία λόγω των εκλογών και των γεγονότων που ακολούθησαν. Ε
πιπλέον, ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, έκανε μια δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών και δήλωσε ότι δείχνει  αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ζήτησε να μειωθεί η ένταση με την Τουρκία και ζήτησε διάλογο.
Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δεν υπήρξε απόφαση σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά αναφέρθηκε ότι η ένωση θα επέβαλε κυρώσεις στη Λευκορωσία.
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ συγκλήθηκε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell για να συζητήσουν θέματα όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η παρέμβαση εναντίον διαδηλωτών μετά τις εκλογές στη Λευκορωσία, η έκρηξη στη Βηρυτό και τη Βενεζουέλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GCA) δεν πέτυχαν την καταδίκη της Τουρκίας.
 Πολλά κράτη μέλη, ειδικά η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ δεν υποστήριξαν  την πρόταση για κυρώσεις στην Τουρκία.
Δεδομένου ότι η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ πραγματοποιείται με τη μέθοδο τηλεδιάσκεψης, είναι άτυπη και δεν υπήρξε  κοινή απόφαση στο τέλος της συνάντησης.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Λευκορωσία  δηλώνοντας ότι η ΕΕ δεν αποδέχεται τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν.
Μετά την ανακοίνωση ότι ο Λουκασένκο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκορωσία στις 9 Αυγούστου, ξέσπασαν  διαδηλώσεις στη χώρα.
Έως σήμερα 1 άτομο πέθανε, εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 6 χιλιάδες άτομα συνελήφθησαν.
Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκαν περισσότεροι από 2 χιλιάδες κρατούμενοι.
Η σκληρή παρέμβαση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών προκάλεσε μεγάλη αντίδραση διεθνώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης