Δένδιας: Παραμένουμε ανοιχτοί σε διάλογο και με την Τουρκία, όχι όμως υπό το κράτος εκβιασμών Pompeo: Ισχυρή διμερής σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας

Δένδιας: Παραμένουμε ανοιχτοί σε διάλογο και με την Τουρκία, όχι όμως υπό το κράτος εκβιασμών Pompeo: Ισχυρή διμερής σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας
Συνάντηση Δένδια - Pompeo: Τι ζήτησε η Αθήνα
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του M. Pompeo, η οποία διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με τον υπουργό Εξωτερικών να θέτει θέμα τουρκικής παραβατικότητας, καθώς και η ισχυρή εταιρική σχέση των δύο κρατών.
Ο κ. Δένδιας εξήγησε στον κ. Pompeoτην κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης, και την ευαρέσκεια της ελληνικής πλευράς για τη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προ τριών ημερών η οποία επέκρινε τη συμπεριφορά της Άγκυρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον κ. Pompeo εμφανή ή αφανή παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή (σσ. της Ανατολικής Μεσογείου), που για να δοθεί στίγμα αποκλιμάκωσης της έντασης.
«Η σαφής τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιτρέπει την παραμικρή παρερμηνεία (για την Τουρκία) είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Pompeo.
Η Τουρκία επιδιώκει την επιβολή τετελεσμένων και την στρατικοποίηση της κατάστασης.
Τόνισα, τόσο στον κ. Pompeo, όσο και στους ευρωπαίους συνομιλητές μου ότι η Τουρκία είναι η μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό ΥΠΕΞ.
«Ο υπουργός Εξωτερικών Pompeo και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συζήτησαν την ισχυρή διμερή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας και την επείγουσα ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργού.
Την απόλυτη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» όσον αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας.
Image

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS