Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε δύσκολο σταυροδρόμι η οικονομία - Ύφεση -6% το 2020

Γερμανία: Σε δύσκολο σταυροδρόμι η οικονομία - Ύφεση -6% το 2020
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να συρρικνωθεί περισσότερο από 6% φέτος
Δύσκολη περίοδο διανύει η γερμανική οικονομία καθώς η πανδημική κρίση και τα συνακόλουθα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού έπληξαν βάναυσα την οικονομία.
Και παρότι η χώρα, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα αναπτυχθεί έντονα το γ’ τρίμηνο, ο δρόμος για την πλήρη ανάκαμψη αναμένεται να είναι αργός και επώδυνος.
Ειδικότερα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα «ανακάμψει έντονα» το γ’ τρίμηνο, μετά από μια ιστορική κατάρρευση κατά τους μήνες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, όπως ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας στη μηνιαία έκθεση, που δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου.
«Η περαιτέρω οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της πανδημίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι πολλοί από τους εμπορικούς εταίρους της χώρας εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικά προβλήματα από την πανδημία.
Για αυτόν τον λόγο, μετά το πρώτο ισχυρό αναπτυξιακό κύμα του Μαΐου και του Ιουνίου, η διαδικασία ανάκαμψης στη γερμανική οικονομία θα προχωρήσει αργά και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί».
Η κυβέρνηση της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ έλαβε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Συνολικά, τα μέτρα θα αυξήσουν το χρέος κατά 218 δισ. ευρώ φέτος.
Παρά την πρόσφατη ανάκαμψη, το επίπεδο των εξαγωγών αγαθών ανέρχεται περίπου στο 83% του επιπέδου που ήταν πριν από τον κορωνοϊό τον Φεβρουάριο, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας στην έκθεσή του.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να συρρικνωθεί περισσότερο από 6% φέτος, με τα κρούσματα της πανδημίας να παραμένουν πάνω από 1.000 σε ημερήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης