Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 10 δισ. έχουν διαθέσει οι ΗΠΑ για τουλάχιστον 800 εκατομμύρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού - Με ποιές φαρμακευτικές έγιναν οι συμφωνίες

tags :
Πάνω από 10 δισ. έχουν διαθέσει οι ΗΠΑ για  τουλάχιστον 800 εκατομμύρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού - Με ποιές φαρμακευτικές έγιναν οι συμφωνίες
Η αμερικανική κυβέρνηση στοχεύει στην παροχή τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως τον Ιανουάριο του 2021
Την ώρα που οι Ρώσοι "διαφημίζουν" το δικό τους εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει πάνω από 10 δισ. δολάρια για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του ιού που έχει μολύνει περισσότερους από 5,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα, κλειδώνοντας τουλάχιστον 800 εκατομμύρια δόσεις μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές αργότερα αυτό το έτος ή στις αρχές του επόμενου έτους.
Μέχρι στιγμής, οι συμφωνίες με μια χούφτα φαρμακευτικών γιγάντων έχουν ξεπεράσει τα 10,79 δισ. δολάρια ως μέρος του Operation Warp Speed, ένα πρόγραμμα με επικεφαλής αρκετών τμημάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, κατασκευής και διανομής εμβολίων και θεραπειών για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Η επιχείρηση στοχεύει στην παροχή τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως τον Ιανουάριο του 2021.
Στις περισσότερες από τις συμφωνίες, η HHS αναφέρει ότι τα εμβόλια θα δοθούν στον αμερικανικό λαό δωρεάν αλλά οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας θα μπορούσαν να χρεώσουν για τη χορήγηση των εμβολίων.
Μόλις εγκριθούν τα εμβόλια, η εκστρατεία προορίζεται να τα παραδώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.
"Είναι πιθανό ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα έχουμε διαθέσιμες δεκάδες εκατομμύρια δόσεις", δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη στις 27 Ιουλίου.
«Νομίζω ότι καθώς μπαίνουμε στο 2021, αρκετούς μήνες μετά, θα έχουμε εμβόλια που θα είναι ευρέως διαθέσιμα», δήλωσε ο Fauci.
Οι ειδικοί λένε ότι ορισμένοι από τους κορυφαίους υποψήφιους τύπους εμβολίων έχουν ήδη κατασκευαστεί χωρίς να ακολουθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα, που σημαίνει ότι οι δόσεις δημιουργούνται και προετοιμάζονται πριν από την επίσημη έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Αυτές είναι οι εταιρείες που έχουν ήδη συμφωνήσει σχετικά με την αμερικανική κυβέρνηση:
Moderna: 100 εκατ. δόσεις - 1,53 δισ. δολάρια
Johnson & Johnson: 100 εκατ. δόσεις - 1 δισ. δολάρια
Sanofi και GlaxoSmithKline: 500 εκατ. δόσεις - 2,1 δισ. δολάρια
Pfizer και BioNTech: 100 εκατ. δόσεις - 1,95 δισ. δολάρια
Novavax: 100 εκατ. δόσεις - 1,6 δισ. δολάρια
AstraZeneca: 300 εκατ. δόσεις - 1,2 δισ. δολάρια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης