Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Νέος στόχος +7% και 3.600 μονάδες για τον S&P 500 τους επόμενους μήνες

tags :
Goldman Sachs: Νέος στόχος +7% και 3.600 μονάδες για τον S&P 500 τους επόμενους μήνες
Η Goldman Sachs επανέλαβε ότι οι αγορές υποτιμούν ότι ένα εμβόλιο θα παραχθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους
Ο S&P 500 θα μπορούσε να φτάσει τις 3.600 μονάδες εάν τελικά το σενάριο «συγκριτικά πιο αισιόδοξων προβλέψεων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ» επικρατήσει.
Αυτό ανέφερε η Goldman Sachs σε νέα ανάλυσή της, εκτιμώντας ότι η άνοδος που υποδηλώνει ο στόχος είναι της τάξεως του 7%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές Dominic Wilson και Vickie Chang εάν η πρόβλεψη μετακινηθεί στην «συγκριτικά πιο αισιόδοξη» πρόβλεψη για ύφεση 5% το 2020 και αύξηση 6,2% το επόμενο έτος, τότε οι πραγματικές αποδόσεις της αγοράς θα αυξηθούν απότομα προς τα επίπεδα που επικράτησαν στην κορυφή της αισιοδοξίας τον Ιούνιο.
«Ο παράγοντας ανάπτυξης των ΗΠΑ ουσιαστικά σταθεροποιήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα στα τέλη Ιουνίου, περίπου τη στιγμή που τα κράτη που πλήττονται περισσότερο από τις ΗΠΑ εφάρμοσαν πιο σοβαρά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο παράγοντας ανάπτυξης των ΗΠΑ βελτιώθηκε και πάλι αρκετά απότομα και τώρα επέστρεψε στα υψηλά που επικράτησαν στις αρχές Ιουνίου».
Η Goldman Sachs επανέλαβε ότι οι αγορές υποτιμούν ότι ένα εμβόλιο θα παραχθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους και θα διανεμηθεί ευρέως έως το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Οι προσδοκίες για ένα εμβόλιο που θα αναπτυχθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο ώθησαν επίσης την τράπεζα να αυξήσει τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το επόμενο έτος από 5,6% σε 6,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης