Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Yeni Safak: Ο πρώτος στόχος της Τουρκίας τα νησιά του Αιγαίου – Οι Έλληνες είναι οι πειρατές της Γαλάζιας Πατρίδας

Yeni Safak: Ο πρώτος στόχος της Τουρκίας τα νησιά του Αιγαίου – Οι Έλληνες είναι οι πειρατές της Γαλάζιας Πατρίδας
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα, η οποία υπέγραψε πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο, παρόλο που δεν έχει λόγο στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να λογοδοτήσει εάν κλιμακωθεί η ένταση.
Η στρατηγική εσωτερικής κατανάλωσης και προπαγάνδας καλά κρατεί στην Τουρκία, όπως φαίνεται από το δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Safak με τίτλο δώστε σημασία στο Αιγαίο.
Με βάση το δημοσίευμα:
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα, η οποία υπέγραψε πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο, παρόλο που δεν έχει λόγο στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να λογοδοτήσει εάν κλιμακωθεί η ένταση.
Η Αθήνα έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά που διέπονται από το καθεστώς της αποστρατιωτικοποίησης.  
Η συμφωνία του Καΐρου που υπεγράφη με τους πειρατές της Γαλάζιας Πατρίδας (οι τούρκοι θεωρούν ως γαλάζια πατρίδα τον έλεγχο του μισού Αιγαίου πελάγους) είχε σκοπό να διερευνήσει τα όρια της Τουρκίας, εάν δηλαδή θα μπορούσαν να εξελιχθεί η ένταση σε πόλεμο.
Επειδή ο πρώτος στόχος της Τουρκίας σε μια πολεμική σύγκρουση θα είναι τα "νησιά του Αιγαίου" τα οποία παράνομα κατέχει η Ελλάδα.
Χωρίς δικαίωμα λόγου στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα έχει συνάψει συμφωνία πειρατείας με την Αίγυπτο.
Το Oruc Reis εισήλθε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας στην προσπάθεια να προωθήσει τις ερευνητικές της δραστηριότητες.
Οι Έλληνες, που έχουν γίνει πηγή έντασης στη Μεσόγειο με τις ενέργειες που έχουν υπογράψει, παραβιάζουν το νόμο στη Θάλασσα των Νήσων (Αιγαίο) για χρόνια.
Η διοίκηση της Αθήνας οπλίζει επίμονα τα νησιά του Αιγαίου όπου απαγορεύονται τα βαριά όπλα.
Με βάση τις διεθνείς συνθήκες 16 νησιά βρίσκονται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης.
Το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί σε διπλωματικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.
Σύμφωνα με τις συμφωνίες του Παρισιού, του 1923 στη Λωζάνη και το 1947, συνολικά 23 νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο τελούν σε καθεστώς αποστρατωτικοποίησης. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι ένοπλες δυνάμεις οποιασδήποτε χώρας απαγορεύονται να εισέλθουν σε αυτά τα νησιά.
Ωστόσο, η Ελλάδα αναπτύσσει στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων προσωπικού ειδικών δυνάμεων, μαζί με στρατιωτικούς σταθμούς, στρατώνες, ελικοδρόμιο και συστήματα αναγνώρισης και επιτήρησης σε αυτά τα νησιά εδώ και αρκετό καιρό.
Επί του παρόντος, ένα ελληνικό τμήμα βρίσκεται στη Λέσβο και τη Ρόδο.
Ελληνικές ταξιαρχίες βρίσκονται στα νησιά Λήμνος, Χίος, Σάμος και Κως.
Σε άλλα νησιά, υπάρχουν μονάδες διαφόρων μεγεθών σε επίπεδο τάγματος και συντάγματος.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) παρακολουθούν προσεκτικά τις πειρατικές δραστηριότητες στα νησιά.
Kahire ile imzaladığı korsan anlaşmayla Mavi Vatan’ı işgale yeltenen Yunanistan, Türkiye ile yükselen gerilim savaşa evrildiği takdirde elindekini de kaybedebilir. Zira bir savaş durumunda TSK’nın ilk hedefi, Yunanlıların Ege’de yasadışı silahlandırdığı ‘adalar’ olacak.

Παραβίασαν τις διεθνείς συνθήκες οι έλληνες 79 φορές

Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στις παράνομες δραστηριότητες στα νησιά τα οποία οπλίζει η Ελλάδα.
Χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αγγλία έχουν επίσης στείλει πολεμικά πλοία στα νησιά όπου οι Έλληνες αναπτύσσουν, φρεγάτες ή άλλα πολεμικά πλοία, και έχουν επισκεφτεί τα ελληνικά νησιωτικά λιμάνια πολλές φορές τα τελευταία 10 χρόνια.
Μέχρι τώρα έχουν παραβιαστεί 79 φορές οι συνθήκες.
Με αυτόν τον τρόπο, η Αθήνα προσπαθεί να νομιμοποιήσει τη λεγόμενη κυριαρχία της στα νησιά.
Η Αθήνα συνεχίζει τις πειρατικές της πρωτοβουλίες στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, σε 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η ιδιοκτησία δεν έχει μεταβιβαστεί σε αυτήν με συμφωνίες.
Με λίγα λόγια, αυτά τα τμήματα της γης που είναι γνωστά ως Egaydaak οι έλληνες τα θεωρούν δικά τους.
Ενώ ο αριθμός των νησιών που δόθηκαν στην Αθήνα στο Αιγαίο με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού ήταν 14, οι Έλληνες αύξησαν τον αριθμό των νησιών σε 32 δημιουργώντας μια de facto κατάσταση.
Οι ανησυχίες της Τουρκίας για την Egaydaak, αποκαλύφθηκαν το 1994 με τα Ίμια επιχείρησαν οι έλληνες να επιβάλλουν τετελεσμένα γεγονότα.

Δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις στη Μεσόγειο

Ανάμεσα στα νησάκια που καταλαμβάνει η Ελλάδα είναι τα βράχια Πρόβατα, Χουρσίτ, Φορνόζης, Γάιδαρος, Νέργκιζικ, Σλάρι, Καλολιμνόζη, Κατσίκια, Σακαρκίλαρ, Κοκμπάμπα, Αρντάκικ, Γαύδος, Ντάια, Διονισάδες, Γαϊδουρονήσι, Κουφονήσι και Βενετοί. Η Συνθήκη της Λωζάνης και στο άρθρο 12 της Σύμβασης των Παρισίων παραχωρεί στην Ελλάδα περιουσία, νησίδες και υφάλους της Δημοκρατίας της Τουρκίας από την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας «κληρονομείται διαδοχικά» και ο νόμος του egaydaak.
Η Τουρκία, τονίζει ότι έχει υπάρξει αλλαγή του νομικού καθεστώτος για τα egaydaak.
Η Ελλάδα, δεν μπορεί να σταματήσει το Oruc Reis, δεν μπορεί να πει τίποτα ούτε στο έθνος της ούτε στον κόσμο, το ερευνητικό πλοίο βρίσκεται σε υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας.
Ενώ δίνεται προτεραιότητα στη διπλωματία για την επίλυση περιφερειακών προβλημάτων, το επίπεδο ετοιμότητας έναντι πιθανών απειλών διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο.
Εάν η ένταση κλιμακωθεί από την Ελλάδα για τις δραστηριότητες του σεισμικού ερευνητικού πλοίου Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο εξελιχθεί σε πόλεμο, όλα τα νησιά του Αιγαίου θα βρεθούν στο στόχαστρο.
Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει πολλές φορές την Ελλάδα για την παραβατική της συμπεριφορά.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Acar επέστησε πρόσφατα την προσοχή σε αυτό το πρόβλημα τον Ιανουάριο, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει 16 από 23 νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς στο Αιγαίο που καθορίζονται από διεθνείς συμφωνίες.

Υπάρχει ένα μήνυμα για την Αίγυπτο!

Μια ενδιαφέρουσα κίνηση ήρθε από την Αίγυπτο υπό τον Sisi, η οποία υπέγραψε πειρατική συμφωνία με την Ελλάδα.
Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες διαλύθηκαν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου 2013 εναντίον του πρώτου εκλεγμένου Προέδρου της Αιγύπτου, Mohammed Morsi, έχουν ξαναρχίσει αυτές τις μέρες. ανάμεσα στην Τουρκία και την Αίγυπτο.
 
Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνη και του Παρισιού

Τα αμφισβητούμενα νησιά στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, των οποίων το νομικό καθεστώς παραβιάστηκε από την Ελλάδα, αποστρατικοποιήθηκαν και το καθεστώς αφιπλισμού καθιερώθηκε χωρίζοντάς τα σε τρεις κατηγορίες με διεθνείς συμφωνίες.
Μεταξύ αυτών των νησιών, τα ελληνικά νησιά Limni και Semadirek, γνωστά ως τα νησιά Boğazönü, και τα τουρκικά νησιά Imroz και Bozcaada, αποστρατικοποιήθηκαν με το 4ο άρθρο της Λωζάνης.
Η Σαμοθράκη, η Λήμνος και η Θάσος αφοπλίστηκαν επίσης στη Λωζάνη με το άρθρο 12.
Σύμφωνα με το 12ο άρθρο της Λωζάνης, απαγορεύεται η στάθμεση στρατιωτών, η δημιουργία ναυτικών βάσεων και οχυρώσεων στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.
Ωστόσο, το 13ο άρθρο της ίδιας συμφωνίας ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη μόνο αστυνομικών.
 Μια συμφωνία για τα νησιά έγινε επίσης στο Παρίσι το 1947. Σύμφωνα με το 14ο άρθρο της Συμφωνίας των Παρισίων, η ελληνική πλευρά μπορεί να έχει αρκετή αστυνμία μόνο για να διατηρήσει την τάξη στα 14 νησιά με "μη στρατιωτικό καθεστώς". Τα νησιά που περιλήφθηκαν στο GASA το 1947 είναι τα εξής: Κωνσταντινούπολη, Ρόδος, Herke, Kerpe, Shepherd, İleki, İncirli, Kelemez, İleri, Batnoz, Lipso, Sömbeki, İstanköy, Meis.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης