ΗΠΑ: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την αλληλογραφία του Trump με τον Kim Jong Un

ΗΠΑ: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την αλληλογραφία του Trump με τον Kim Jong Un
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong Un χαρακτήρισε τη σχέση του με τον Αμερικανό πρόεδρο D. Trump «φανταστική ταινία», σύμφωνα με τους εκδότες ενός προς έκδοσιν βιβλίου με θέμα τον οικοδεσπότη του Λευκού Οίκου
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong Un χαρακτήρισε τη σχέση του με τον Αμερικανό πρόεδρο D. Trump «φανταστική ταινία», σύμφωνα με τους εκδότες ενός προς έκδοσιν βιβλίου με θέμα τον οικοδεσπότη του Λευκού Οίκου, το οποίο αποκαλύπτει την αλληλογραφία μεταξύ των δύο ηγετών.
Η σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες βρέθηκε στην καρδιά της διπλωματίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ και κυμάνθηκε από ύβρεις και απειλές πολέμου έως μια δήλωση έρωτα εκ μέρους του Trump.
Για το νέο του βιβλίο, ο διάσημος αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος B. Woodword προμηθεύτηκε τις 25 επιστολές που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δύο ηγέτες και οι οποίες «δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ ως τώρα», σύμφωνα με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.
Στις επιστολές τους, «ο Kim Jong Un περιγράφει τη σχέση ανάμεσα στους δύο ηγέτες ως αντάξια μιας 'φανταστικής ταινίας' ενώ οι ηγέτες επιδίδονται σ' ένα ασυνήθιστο διπλωματικό μενουέτο», αναφέρει ο εκδοτικός οίκος στη σελίδα του Amazon που είναι αφιερωμένη στο βιβλίο.
Το βιβλίο, ο τίτλος του οποίου είναι "Rage" (Οργή) και το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, είναι μια συνέχεια του «Φόβος, ο Trump στον Λευκό Οίκο» που εκδόθηκε το 2018.
Ο Trump και ο Kim Jong Un έχουν συναντηθεί τρεις φορές, η πρώτη σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο 2018 στη Σιγκαπούρη.
Εντούτοις οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας δεν προχώρησαν και βρίσκονται μάλιστα σε νεκρό σημείο μετά το φιάσκο της δεύτερης συνάντησης κορυφής των δύο ηγετών τον Φεβρουάριο 2019 στο Ανόι.
Αυτό δεν εμπόδισε ωστόσο τον αμερικανό πρόεδρο να εγκωμιάζει τακτικά τις σχέσεις του με τον Kim Kong Un, φθάνοντας μέχρι να πει πως οι δυο τους «ερωτεύθηκαν».
«Μου έγραψε ωραίες επιστολές, είναι υπέροχες επιστολές. Ερωτευθήκαμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο 2018 ο αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.
Ο Woodword είναι γνωστός για τις αποκαλύψεις του στην υπόθεση Γουότεργκεϊτ, η οποία προκάλεσε το 1974 την παραίτηση του προέδρου R. Nixon.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS