Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Ρώσο Πρόεδρο θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας

tags :
Τον Ρώσο Πρόεδρο θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας
Τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θέμα της συνάντησης θα αποτελέσει η συριακή κρίση.
Οι δύο άνδρες "θα έχουν μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις σημαντικές περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, αρχίζοντας από τη Συρία", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία, πρώην συμμάχους, επιδεινώθηκαν πολύ από την αρχή της καταστολής στη Συρία, το Μάρτιο του 2011. Ο Ερντογάν κατήγγειλε επανειλημμένα τις βιαιότητες των συριακών δυνάμεων και ζήτησε από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 37.000 σύρους πρόσφυγες.
Η Ρωσία από την πλευρά της είναι ο κύριος σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, μπλοκάροντας κάθε απόφαση του ΟΗΕ που καταδικάζει την καταστολή.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αερίου της Τουρκίας. Οι δύο χώρες υπέγραψαν το 2010 πολλές συμφωνίες που ενισχύουν τη διμερή συνεργασία, κυρίως στον ενεργειακό τομέα, θέτοντας στόχο να φτάσουν ως το 2015 ετήσιο όγκο συναλλαγών 100 δισεκ. δολαρίων. Οι διμερείς συναλλαγές έφτασαν το 2011 τα 30 δισεκ. δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης