Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι κυριαρχεί στις επιλογές των Βρετανών για ταξίδια στο εξωτερικό

tags :
Τι κυριαρχεί στις επιλογές των Βρετανών για ταξίδια στο εξωτερικό
Η νέα έρευνα της AllClear αποκαλύπτει τις νέες προτεραιότητες των Βρετανών παραθεριστών στην επιλογή διακοπών
Ξεχάστε τις συμφωνίες της τελευταίας στιγμής στις διακοπές των Βρετανών. Η ασφάλεια έχει πλέον γίνει η κυρίαρχη προτεραιότητα που διαμορφώνει τα σχέδια διακοπών τους στο εξωτερικό για τους επόμενους μήνες.
Με το 66% των Βρετανών να εξετάζει ακόμη διακοπές στο εξωτερικό, η νέα έρευνα της AllClear (εξειδικευμένος πάροχος ασφάλισης ταξιδιών) αποκαλύπτει τις νέες προτεραιότητες των Βρετανών παραθεριστών στην επιλογή διακοπών.
Το ρεκόρ ασφαλείας COVID-19 μιας χώρα, το θέρετρο και η εγγύτητα με καλές ιατρικές υπηρεσίες είναι οι παράγοντες για τις ταξιδιωτικές αποφάσεις στο εξωτερικό.
Η έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των ανθρώπων σκοπεύει να ταξιδέψει τους επόμενους μήνες, αλλά τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας κυριαρχούν στη λίστα προτεραιοτήτων.

Οι δύο πρώτες προτεραιότητες για όσους σκέφτονται ένα ταξίδι στο εξωτερικό

*    Το 44% επιλέγει μια χώρα που είχε καλό ρεκόρ για την ασφάλεια του COVID-19.
*    Το 42% επιλέγει προορισμό με την εκτίμηση του πιθανού κινδύνου μιας χώρας να επιστρέψει στο κλείδωμα.

Οι ανησυχίες για τα ταξίδια

*    Το 39% δηλώνει πως είναι σημαντική η κοινωνική απόσταση στις πτήσεις.
*    Το 29% απασχολεί αν είναι ασφαλές να περάσουν από τα αεροδρόμια.
*    Για διαμονή στο εξωτερικό, το 36% δηλώνει ως σημαντικό παράγοντα την κατάσταση της υπηρεσίας υγείας στη χώρα υποδοχής.

Τι είδους ασφάλεια αγοράζουν

Δεδομένης της αλλαγής στην εστίαση σε θέματα υγείας και ασφάλειας στις διακοπές, η έρευνα σημείωσε επίσης ότι ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναζητούσαν πλέον φθηνή ασφάλιση, αλλά κάλυψη ποιότητας που τους προστατεύει πλήρως από τους κινδύνους COVID-19.
Το 36% δήλωσε ότι η καλύτερη δυνατή ασφάλιση που θα τους κάλυπτε πλήρως για τους κινδύνους COVID-19 είναι πλέον η κορυφαία προτεραιότητα όταν εξετάζουν διακοπές στο εξωτερικό.

Ηλικίες και ταξιδιωτικές επιλογές

*    Οι άνω των 55 ετών ήταν πιο πιθανό να επιλέξουν έναν προορισμό με βάση το αντιληπτό ρεκόρ ασφαλείας COVID-19 (56% έναντι 28% αυτών κάτω των 34 ετών).
*    Οι άνω των 55 ετών σε ποσοστό 51% θέλουν την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη που τους κάλυπτε πλήρως για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων COVID-19.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης