Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI

tags :
ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI
Η αγορά χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση με τη συμμετοχή των τραπεζικών μετοχών προκειμένου να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τις 630 μονάδες
Από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές να λάβει τάση το ΧΑ στη σημερινή συνεδρίαση με τους όγκους των συναλλαγών να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Ωστόσο, η στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα θα μπορούσε να ενισχύσει την επενδυτική ψυχολογία καθώς θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην Τουρκία ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση στην περιοχή.
Η αγορά χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση με τη συμμετοχή των τραπεζικών μετοχών προκειμένου να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τις 630 μονάδες και να βελτιωθεί η διαγραμματική εικόνα πολλών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στα ελληνοτουρκικά αλλά και στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως από τις αλλαγές στους δείκτες MSCI δεν προέκυψε αλλαγή για τις ελληνικές μετοχές.

Euroxx
Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον οι αλλαγές στους δείκτες MSCI, και περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση σήμερα με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η ελληνική αγορά να λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να έχουν μικτές τάσεις στο άνοιγμα ενόψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ και λόγω απουσίας προόδου στο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ.

Beta
Σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα περιμένουμε η συσσώρευση να συνεχιστεί καθώς το ισχυρό ανοδικό momentum των ξένων αγορών αντισταθμίζεται από την αβεβαιότητα που προκαλούν οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης