Soros: Γιγαντιαία φούσκα το αμερικανικό χρηματιστήριο, πολύ επικίνδυνος ο Trump

Soros: Γιγαντιαία φούσκα το αμερικανικό χρηματιστήριο, πολύ επικίνδυνος ο Trump
Ο George Soros είναι πεπεισμένος πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα την πανδημική κρίση, ωστόσο η ανικανότητα του Trump τις εμπόδισε
Αφού απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να συνεχίσει να επενδύει σε μια χρηματιστηριακή αγορά που έχει λάβει διαστάσεις γιγαντιαίας φούσκας, ο αμφιλεγόμενος μεγαλοεπενδυτής και φιλάνθρωπος George Soros επεσήμανε πως το φαινόμενο Trump είναι μεταβατικό και πως σύντομα θα τελειώσει η προεδρία του στις ΗΠΑ.
Με αυτό τον τρόπο ξεκινά η συνέντευξή του Soros, στα 90ά γενέθλιά του, στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Ο Soros είναι πεπεισμένος πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα την πανδημική κρίση, ωστόσο η ανικανότητα του Trump τις εμπόδισε.
«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Trump θα αποδειχθεί μεταβατικό φαινόμενο, ελπίζουμε να τελειώσει τον Νοέμβριο» είπε ο 90χρονος μεγαλοεπενδυτής, προειδοποιώντας όμως ότι ο νυν Αμερικανός πρόεδρος «παραμένει πολύ επικίνδυνος».
Σε ό,τι αφορά τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ο Soros αναγνώρισε ότι έχουμε παγιδευτεί σε μια φούσκα που τροφοδοτείται από τη ρευστότητα της Fed.
Συνέχισε δε λέγοντας ότι η αγορά, στην οποία δεν συμμετέχει πλέον, υποστηρίζεται από την προσδοκία περισσότερων δημοσιονομικών μέτρων, καθώς και με την ελπίδα ότι ο Trump θα ανακοινώσει ένα εμβόλιο πριν από τον Νοέμβριο.

Υπερδύναμη (;) ο G. Soros - Οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν συνοδέψει τη δραστηριότητά του

Και τι δεν έχει ειπωθεί για τον G. Soros.
Ότι κινεί τα νήματα μιας παγκόσμιας κρυφής δύναμης με τη χρηματοδότηση δικτύων σε ολόκληρο τον κόσμο, που απασχολεί αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους, ή προασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά στην πραγματικότητα είναι κατάσκοποί του.
Ότι στόχος του είναι να κλέψει την πολιτιστική και εθνική ταυτότητα λαών, να οδηγήσει ολόκληρες χώρες στην σκλαβιά και με κερδοσκοπικά παιχνίδια να σπρώξει στη δυστυχία εκατομμύρια ανθρώπων.
Σήμερα 12/8, ο Soros, ο πολυεκατομμυριούχος του αμερικανικού χρηματιστηρίου και φιλάνθρωπος εβραϊκής καταγωγής, συμπληρώνει τα 90 του.

Μισητή φιγούρα στην ανατολική Ευρώπη

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle oι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν συνοδέψει την πολυετή του δραστηριότητα δεν θα τύγχαναν προσοχής, εάν δεν εγείρονταν όχι μόνο από σκοτεινά κυκλώματα ακροδεξιών με περιορισμένο ακροατήριο.
Οι ισχυρισμοί κατά του μεγιστάνα προέρχονται από τον V. Orban, πρωθυπουργό μιας χώρας-μέλους της ΕΕ. Και όχι μόνο.
Σχεδόν σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη ο Soros έχει αναχθεί σε μισητή φιγούρα.
Πολύ συχνά πολιτικοί ζωγραφίζουν ένα εντελώς εχθρικό προφίλ του.
Ωστόσο κανείς δεν προχωρά τόσο πολύ, όσο ο Orban.
Σε σημείο που έχει γίνει τμήμα καμπάνιας του, την οποία ονομάζει «εθνική διαβούλευση», κατά την οποία καλεί τους κατοίκους της χώρας του να σταυρώσουν σε ερωτηματολόγιο, μια ήδη αρνητική γι αυτόν ερώτηση, που τον παρουσιάζει ως εθνικό εχθρό.
Δημοσκοπήσεις στην Ουγγαρία επιβεβαιώνουν πόσο πείθει τους κατοίκους της το αρνητικό για τον Soros αφήγημα.
Μια μεγάλη πλειοψηφία υποστηρίζει ότι ασκεί αρνητική επιρροή στη χώρα.

Αλλά ποια είναι αυτά τα αφηγήματα;

Ο Soros γεννήθηκε από οικογένεια εύπορων Εβραίων στην Βουδαπέστη.
Οι γονείς του επέζησε του Ολοκαυτώματος χάρη σε ψεύτικες ταυτότητες και σε κρυψώνες.
Φιλικά με την ουγγρική ηγεσία μέσα μαζικής ενημέρωσης διέδιδαν ότι ο Soros συνεργάστηκε με τους Ναζί και προκάλεσε δεινά σε άλλους Εβραίους ή τους πρόδωσε.
Στην πραγματικότητα, ως 14χρονος νεαρός επέζησε ως δήθεν βαφτισιμιός ενός υπαλλήλου του υπουργείου Γεωργίας, που έκανε απογραφή μεταξύ άλλων της εβραϊκής  ιδιοκτησίας.
Σε μια συνέντευξη στο CBS το 1998 ο Soros το επιβεβαίωσε ο ίδιος, αλλά απέφυγε να διασαφηνίσει εάν τον βοηθούσε σε αυτήν την διαδικασία.   

Σχεδιάζει ο Soros ανταλλαγή πληθυσμών στην Ευρώπη;

Λόγω της πολεμικής του Orban ο Soros μετέφερε τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας στο Βερολίνο
Σύμφωνα με ένα άλλο αφήγημα ο Soros θεωρείται εμπνευστής της επιθετικής και άκρως επικίνδυνης επενδυτικής στρατηγικής.
Η μεγαλύτερη επιτυχία του που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, χρονολογείται το 1992.
Με τις κερδοσκοπικές του πιέσεις σε βάρος της βρετανικής λίρας η εταιρεία του σε μικρό διάστημα κέρδισε δισεκατομμύρια.
Στην πραγματικότητα η καταβαράθρωση της βρετανικής λίρας, είχε μια πολύπλοκη προϊστορία και η πορεία της ήταν προδιαγεγραμμένη, πριν ο ίδιος και άλλοι επενδυτές γίνουν πάμπλουτοι.
Πολλοί τον θεωρούν σχιζοφρενή για τα εκατομμύρια που κέρδισε στο χρηματιστήριο πριν αποσυρθεί.
Του καταλογίζουν ότι παρκάρει τα πλούτη του σε εταιρείες offshore.
Το μεγαλύτερο τμήμα της ιδιωτικής του περιουσίας έχει δωρίσει σε ιδρύματα κοινής ωφέλειας.
Ένα από τα μότο του είναι ότι «κερδίζω τόσα χρήματα, για να μπορώ να τα ξοδεύω σε αγαθοεργούς σκοπούς».
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Soros χρηματοδοτεί την αντικομουνιστική αντιπολίτευση στην Ουγγαρία και ίδρυσε τα «Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας».
Επειδή σε αυτά ανήκουν πολλές ΜΚΟ και οργανώσεις πολιτών, που ο σκοπός τους είναι να ασκούν κριτική στις κυβερνήσεις και να στηλιτεύουν  κοινωνικές αδικίες, πολλοί συνεργάτες του Soros θεωρούνται μέλη μια κρυφής παγκόσμιας δύναμης.
Το ίδιο αφήγημα υιοθετεί και ο ίδιος ο Orban, που ήταν υπότροφος των ιδρυμάτων του Soros.
Από την κρίση στο προσφυγικό το φθινόπωρο του 2015 η ουγγρική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο Soros θέλει να φέρει εκατομμύρια μουσουλμάνους πρόσφυγες στην Ευρώπη και σχεδιάζει ανταλλαγή πληθυσμών.
Οι κατηγορίες βασίζονται σε άρθρο του ίδιου του Soros που για το προσφυγικό πρότεινε μεταξύ άλλων συντονισμένη ανταλλαγή  εκατομμυρίων προσφύγων τον χρόνο.
Αργότερα διόρθωσε το νούμερο σε 300.000 τον χρόνο και ζήτησε προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, κάτι που τελευταία ζητά και ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Όλες οι λεπτομέρειες του «σχεδίου Soros», όπως το ονομάζει ο Orban, όπως ήπιες ποινές σε εγκληματίες πρόσφυγες, κοινωνική βοήθεια χιλιάδων ευρώ σε πρόσφυγες ή αναγκαστικές εκτοπίσεις προσφύγων σε όλην τν Ευρώπη, είναι αποκυήματα της φαντασίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS