Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

VanEck Associates: Στα 3.400 δολάρια θα εκτοξευθεί ο χρυσός

VanEck Associates: Στα 3.400 δολάρια θα εκτοξευθεί ο χρυσός
«Bull» για τον χρυσό η VanEck Associates
Στα 3.400 δολάρια ανά ουγγιά θέτει την τιμή-στόχο 12μήνου για τον χρυσό ο CEO της VanEck Associates, κ. Jan van Eck, επικαλούμενος την πρωτοφανή αβεβαιότητα που προκαλεί ο κορωνοϊός αλλά και το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων που εκτιμάται πως θα παραμείνει τα επόμενα χρόνια.
«Γίναμε πραγματικά bulls για τον χρυσό το περασμένο καλοκαίρι και στη συνέχεια επιβεβαιωθήκαμε, όταν έφθασε σε ιστορικά υψηλά πριν από ένα μήνα.
Υπεραπλοποιώ, αλλά πρέπει να πω ότι ο χρυσός ανταγωνίζεται τα επιτόκια.
Εάν τα επιτόκια είναι υψηλά, ο χρυσός, που ουσιαστικά δεν πληρώνει επιτόκιο, γίνεται λιγότερο ελκυστικός.
Καθώς τα επιτόκια κυμαίνονται στο μηδέν, που είναι τώρα, τότε η σχετική ελκυστικότητα του χρυσού αυξάνεται.
Είναι πραγματικά τόσο απλό.
Η bull αγορά χρυσού θα τελειώσει όταν τα επιτόκια αρχίσουν να αυξάνονται.
Προς το παρόν, η Fed διαβεβαίωσε ότι δεν σκέφτεται να αυξήσει τα επιτόκια», δήλωσε στο CNBC ο κ. van Eck, του οποίου η εταιρεία διαχειρίζεται ETFs με βάση το χρυσό, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς ETF VanEck Vectors Gold Miners.
Ο χρυσός έκλεισε σήμερα 12/8 με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1%, στα 1.949 δολάρια ανά ουγγιά, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή «βουτιά».
Εχθές ο χρυσός σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών, ήτοι 4,6%, καθώς υποχώρησε προσωρινά η αβεβαιότητα μετά και τις ανακοινώσεις της Ρωσίας για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ αρνητικά στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου επέδρασε η άνοδος στις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης