Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απώλειες εσόδων από 40 έως 50 εκατ. ευρώ θα γράψει η πόλη της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ

Απώλειες εσόδων από 40 έως 50 εκατ. ευρώ θα γράψει η πόλη της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ
Στο «κόκκινο» η επιχειρηματική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης μετά την ακύρωση της ΔΕΘ
Στο «κόκκινο» η επιχειρηματική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τις εκδηλώσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας με τους επιδημιολόγους, να θεωρούν ότι η ΔΕΘ μπορεί να γίνει πηγή εξάπλωσης του COVID 19.
Σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Φορέα Εκθέσεων υπολογίζει ότι για κάθε ευρώ που χάνεται από τον διοργανωτή έχει δεκαπλάσια αξία για την τοπική οικονομία της πόλης.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της HELEXPO για την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης θα χαθούν έσοδα από 40 έως 50 εκατ. ευρώ ως παράπλευρες απώλειες καθώς η ιστορική πόλη του Βορρά θα χάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες λόγω της ακύρωσης της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως
Η αποτίμηση του κόστους υπολογίζεται με βάση το τζίρο της έκθεσης που πραγματοποιεί η διοργανώτρια εταιρεία. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo Α.Ε κ Τάσος Τζήκας είπε στο BN ότι πρόκειται για μία αναγκαία και συνάμα θλιβερή απόφαση αλλά προέχει η υγεία των πολιτών έναντι της οικονομικής δραστηριότητας.
Πάντως η διοίκηση της ΔΕΘ -Helexpo σχεδιάζει από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου ένα πολιτικοοικονομικό φόρουμ με πρωταγωνιστές τους προέδρους των πολιτικών κομμάτων και στελεχών των επιχειρήσεων έχοντας ως βασικό θέμα ζήτησης τις επιπτώσεις του COVID 19 στη ζωή των ανθρώπων και στην οικονομία.
Ο κ.Τάσος Τζήκας σχεδιάζει για τις επόμενες εκθέσεις που ακολουθούν με το συνολικό τους αριθμό να ανέρχονται σε 7 να μην ακυρωθούν.
Ο προσανατολισμός είναι να πραγματοποιηθούν με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας κατανοώντας όμως ότι ο κόσμος των εκθέσεων εισέρχεται σε μία υβριδική εποχή εξαιτίας του COVID 19.
Στο πρόγραμμα των διοργανωτών για το μήνα Οκτώβριο είναι μεταξύ άλλων η έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας, η Philoxenia, η 17η Έκθεση Βιβλίου , η 35η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος.
Στο ενδεχόμενο οι επόμενες εκθέσεις να μη γίνουν με φυσική παρουσία αναμένεται να ενισχυθούν οι παράπλευρες απώλειες για την επιχειρηματική ζωή της πόλης. Δεν αποκλείεται το συνολικό κόστος να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ καθώς δεν θα δουλέψουν τα ξενοδοχεία της πόλης, ο κλάδος της εστίασης και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι οι οποίοι φέτος θα έχουν λιγότερα έσοδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΘHelexpo τη χρονιά που πέρασε κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας εξαετίας παρότι ο κύκλος εργασιών κινήθηκε οριακά χαμηλότερα το 2019 σε σχέση με το 2018. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 13,1 εκατ. ευρώ από 14,36 εκατ. ευρώ το 2018.
Το 2019, οι εκθέτες ανήλθαν συνολικά σε 5.356 έναντι 5.572 το 2018 και οι επισκέπτες έφτασαν σε 604.350 έναντι 595.240 το 2018. Τέλος να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που δεν θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Το πρώτο έτος λειτουργίας της ΔΕΘ ήταν το 1925 με συνέπεια να χάνονται συνολικά 10 εκθέσεις στην πολύχρονη ιστορία της

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης