Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Οι τοποθετήσεις σε μετοχές παραμένουν χαμηλές παρά το ράλι

tags :
HSBC: Οι τοποθετήσεις σε μετοχές παραμένουν χαμηλές παρά το ράλι
Σύμφωνα με την HSBC, οι μετοχές δέχονται στήριξη από τέσσερις παράγοντες
Τα χρηματιστήρια συνέχισαν το ράλι κατά τους τελευταίους μήνες, παρ' όλο που το μαύρο σύννεφο της πανδημίας κορωνοϊού συνεχίζει να αιωρείται πάνω από την παγκόσμια οικονομία.
Συγκεκριμένα, οι κυκλικοί κλάδοι όπως οι τράπεζες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αξιοποιήσουν την απροσδόκητη οικονομική ανάκαμψη, με τις αγορές να λαμβάνουν ώθηση από τις κεντρικές τράπεζες.
Αυτό έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων σχετικά με το κατά πόσο τα χρηματιστήρια έχουν απομακρυνθεί από την πραγματικότητα.
Ωστόσο, ο Willem Sels από την HSBC πιστεύει ότι οι μετοχές σε γενικές γραμμές εξακολουθούν να στηρίζονται από τέσσερις παράγοντες.
Η ρευστότητα και η μείωση των tail risks (κίνδυνοι απρόσμενων γεγονότων) λόγω μέτρων που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες αποτελούν βασικό μοχλό της γενικής ανοδικής τάσης, δήλωσε ο Sels μιλώντας στο CNBC.
«Δεύτερον, οι σχετικά χαμηλές προσδοκίες που έχουν οι αναλυτές για τα κέρδη.
Τώρα οι αναλυτές έχουν αρχίσει να τα αναβαθμίζουν, αλλά σίγουρα οι προσδοκίες για τα κέρδη είναι σχετικά χαμηλές και οι αγορές έχουν επωφεληθεί από αυτό» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Παρά το αναμενόμενο πλήγμα από την πανδημία, η περίοδος ανακοίνωσης κερδών έχει παράγει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές εκπλήξεις, με πολλούς να αναβαθμίζουν τις προβλέψεις τους, αλλά ο Sels πρότεινε επίσης ότι η τοποθέτηση σε μετοχές παραμένει χαμηλή.
«Οι επενδυτές είναι αρκετά δύσπιστοι.
Οι Αμερικανοί επενδυτές είναι μόνο 23% "ταύροι", αν και συνήθως αυτό το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 20% και 45%.
Κατά συνέπεια είπα στο κατώτατο σημείο» τόνισε.
Ο ίδιος τόνισε ότι μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα είναι εμπροσθοβαρές, με τις μετρήσεις PMI να σηματοδοτούν μια πολύ πιο θετική αντίληψη για το μέλλον από ό,τι προτείνουν τα βασικά δεδομένα των τελευταίων μηνών.
Ο Sels υποστήριξε ότι οι επενδυτές θα έπρεπε να εξετάζουν τις αποτιμήσεις μετοχών σε σχετικούς όρους έναντι της αγοράς εταιρικών ομολόγων.
«Αν κοιτάξεις πού βρίσκονται οι αξιολογήσεις BBB επενδυτικού βαθμού και ενσωματώσεις το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι θα συνεχίσεις να έχεις αυτήν τη στήριξη από τις κεντρικές τράπεζες που θα παραμείνει μαζί μας - η αγορά ομολόγων μιλάει ακόμα και για έλεγχο της καμπύλης απόδοσης» είπε.
«Επιπλέον, ενσωματώνεις επίσης το γεγονός ότι ο τομέας της τεχνολογίας έχει αυξηθεί σε μέγεθος και βάρος εντός των δεικτών και συνήθως διαθέτει πολύ υψηλότερο premium προφανώς, μπορείτε να εξηγήσετε τις αποτιμήσεις» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης