Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Αδιάφορη η υποψηφιότητα Harris, ο Trump θα ανατρέψει και πάλι τα προγνωστικά

Rabobank: Αδιάφορη η υποψηφιότητα Harris, ο Trump θα ανατρέψει και πάλι τα προγνωστικά
Χωρίς αντίκρισμα η υποψηφιότητα Harris των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ
Αδιάφορη θεωρεί την επιλογή των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ η ολλανδική τράπεζα Rabobank, ενώ επισημαίνει πως ο Donald Trump μπορεί να αποτελέσει για δεύτερη θητεία πρόεδρος των Αμερικανών.
Όπως αναφέρεται, ο Joe Biden επέλεξε τη γερουσιαστή Kamala Harris από την Καλιφόρνια ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Η 55χρονη Harris, κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.
Και πολλά μπορεί να γραφτούν για την επιλογή του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον προεδρικό θώκο, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα αντιδράσουν οι αγορές και ποιες είναι οι πιθανότητες νίκης του Biden έπειτα από αυτή την επιλογή.
Έως τώρα δεν φαίνεται πως η επιλογή Harris αποτελεί τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ούτε δίνει ιδιαίτερο προβάδισμα.
Εκπροσωπεί την Καλιφόρνια, μια πολιτεία σταθερά υπέρ των Δημοκρατικών, και είναι γυναίκα.
Ανήκει σε φυλετική μειονότητα και δεν εκπροσωπεί κάποια ξεχωριστή κίνηση μέσα στο κόμμα.
Υπενθυμίζεται πως η υποψηφιότητα Sanders είχε περίπου το 40% των δημοκρατικών εκλεκτόρων.
Κατά τ’ άλλα, η υποψηφιότητα Harris δεν έχει καμία ιδιαίτερη επιρροή.
Το 1936, ο Roosevelt κήρυξε τον πόλεμο στις δυνάμεις του «επιχειρηματικού και οικονομικού μονοπωλίου, της κερδοσκοπίας, του ταξικού ανταγωνισμού και της κερδοσκοπίας του πολέμου».
Όλοι αυτοί ενώθηκαν ενάντια στην υποψηφιότητά του, υποστήριζε ο Roosevelt.
Απέναντι σε έναν τέτοιον προεκλογικό αγώνα, ο προοδευτισμός της Harris εξαντλείται σε γλυκανάλατα μηνύματα στα social media.
Σε σημείωμά του, ο «βασιλιάς των ομολόγων», ο Jeff Gundlach της DoubleLine, ο οποίος ήταν από τους λίγους που είχε προβλέψει τη νίκη Trump και το 2016, ο Donald Trump θα επανεκλεγεί.
«Νομίζω ότι οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ, πολύ ανακριβείς αυτή τη στιγμή λόγω του εξαιρετικά τοξικού πολιτικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε» δήλωσε ο 60χρονος αναλυτής.
Μάλιστα, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το στοιχείο των δημοσκοπήσεων που υποδηλώνει ότι περίπου «τα δύο τρίτα των συντηρητικών ή των μετριοπαθών συντηρητικών λένε ότι έχουν πει ψέματα για την υποστήριξή τους στον Trump».
«Νομίζω ότι υπάρχει πολύς, πολύς χρόνος.
Θα υπάρξουν ανατροπές» πρόσθεσε ο Gundlach.
Εν τω μεταξύ, οι αγορές ταλαντεύτηκαν χθες για εντελώς διαφορετικούς λόγους, με μία από τις βασικές αιτίες να είναι πως η απόδοση των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου κυμαίνεται πλέον στο 0,65%, , γεγονός που καθιστά όλα τα άλλα assets πολύ λιγότερο ελκυστικά, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, ο οποίος υποτίθεται πως αποτελεί δείκτη έντονων πληθωριστικών πιέσεων.
Σημειώνεται πως την Τρίτη 11 Αυγούστου έπεσε κάτω από το φράγμα των 2.000 δολ. ανά ουγγιά.
Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι που ξεσήκωσε κύμα ενθουσιασμού στις ασιατικές αγορές.
Από την άλλη, το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας κινείται σε διψήφιο μέγεθος, σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Φυσικά, η ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα θα το χρηματοδοτήσει.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης