Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JPMorgan): Τα σημάδια της ύφεσης δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητά στις ΗΠΑ

Dimon (JPMorgan): Τα σημάδια της ύφεσης δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητά στις ΗΠΑ
Τα σημάδια της ύφεσης δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητά στις ΗΠΑ, εκτιμά ο CEO της JPMorgan
Τα σημάδια της τρέχουσας ύφεσης δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητά στην οικονομία των ΗΠΑ, εκτιμά ο επικεφαλής της JPMorgan κ. Jamie Dimon, εκτιμώντας ότι οι ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες της πανδημίας θα φανούν στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του επόμενου έτους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας του κόσμου, σε συνέντευξη στο MSNBC, ανέφερε ότι η ύφεση θα επηρεάσει τα εισοδήματα και τις τιμές κατοικιών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν χάρη στα μέτρα της κυβέρνησης.
Ο κ. Dimon δήλωσε επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Jerome Powell, η κυβέρνηση, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, αξίζουν συγχαρητήρια για τις γρήγορες ενέργειές τους για παροχή στήριξης εν μέσω κρίσης.
«Ποιος θα πίστευε ότι θα μπορούσαν να κινηθούν τόσο γρήγορα;», είπε, προσθέτοντας ότι το Πρόγραμμα Προστασίας Μισθοδοσίας έσωσε πιθανώς 30 εκατομμύρια έως 35 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη περάσει από την πανδημία, και απαιτείται περισσότερη δράση από την κυβέρνηση, ιδίως για τις μικρές επιχειρήσεις και την ασφάλιση ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης