Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Toshiba αποχωρεί επισήμως από την αγορά φορητών υπολογιστών

tags :
H Toshiba αποχωρεί επισήμως από την αγορά φορητών υπολογιστών
Μεγάλη απώλεια για την αγορά φορητών υπολογιστών
Η Toshiba αποχωρεί επισήμως αγορά φορητών υπολογιστών και η Sharp αναμένεται να αναλάβει το συγκεκριμένο πεδίο ενασχόλησης της εταιρείας.
Η πώληση του μεριδίου της τάξης του 19,9% που εξακολουθούσε να κατέχει η Toshiba στην Dynabook, μία φίρμα κατασκευής φορητών υπολογιστών η οποία πλέον θα ανήκει στη Sharp, σηματοδοτεί πλέον την επίσημη έξοδο της πάλαι πότε κραταιάς εταιρείας από την αγορά υπολογιστών, κάτι που αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τον κανόνα για πολλές ιαπωνικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια.
Η αρχική πώληση του κλάδου φορητών υπολογιστών της Toshiba στη Sharp έγινε με την πώληση μεριδίου 80% περίπου το 2018 και τώρα η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε με το υπόλοιπο ποσοστό.
Μπορεί να μην κρίνεται ως κεραυνός εν αιθρία η δημοσιοποίηση της εν λόγω είδησης, αφού αποτελεί το τέλος μίας διαδρομής που είχε ήδη ξεκινήσει να χαράσσεται εδώ και μία διετία, αλλά μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα ορόσημο στην ιστορία της Toshiba, μιας και ο λογότυπός της κοσμεί τα τελευταία 35 συναπτά έτη φορητούς υπολογιστές για όλες τις ανάγκες, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το Engadget, ο Toshiba T1100 του 1985, θεωρείται ως ο πρώτος φορητός υπολογιστής που απευθυνόταν σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό, ενώ ακολούθησαν πολλές θρυλικές και εικονικές οικογένειες προϊόντων σε διάφορες κατηγορίες laptops.
H φίρμα Dynabook θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην αγορά φορητών υπολογιστών, ενώ η Toshiba δεν θα σταματήσει να εμπλέκεται με την αγορά της Πληροφορικής, αφού έχει ενεργή παρουσία στο πεδίο των εκτυπώσεων, ειδικά στο επαγγελματικό σκέλος τους, ενώ ισχυρή θεωρείται η παρουσία της Toshiba και στο πεδίο της αποθήκευσης δεδομένων με τα περιφερειακά υπολογιστών.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγες οι πηγές που κάνουν λόγο για τέλος μίας εποχής και επισήμως πλέον, ενώ είναι πολλοί οι πιστοί φίλοι των Toshiba laptops που εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης