Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μείωση 220.000 στις θέσεις εργασίας για Μάιο – Ιούνιο 2020, στο 3,9% παρέμεινε η ανεργία

Βρετανία: Μείωση 220.000 στις θέσεις εργασίας για Μάιο – Ιούνιο 2020, στο 3,9% παρέμεινε η ανεργία
Μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο 
Μειώθηκαν κατά 220.000 οι θέσεις εργασίες στη Βρετανία στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε τον Ιούνιο 2020, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από το 2009, καθώς η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε μεγάλη μείωση του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών της χώρας.
Το ποσοστό της ανεργίας κρατήθηκε απροσδόκητα στο 3,9%, όμως αυτό αντανακλά μια αύξηση των ανθρώπων που έχουν σταματήσει να αναζητούν εργασία και ως εκ τούτου δεν θεωρούνται άνεργοι, διευκρίνισε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS).
Επιπλέον περίπου 300.000 άνθρωποι δήλωσαν τον Ιούνιο πως είναι εργαζόμενοι, αν και παρέμεναν μακριά από τις δουλειές τους και δεν πληρώνονταν, κάτι που βοήθησε επίσης να κρατηθεί χαμηλά το ποσοστό της ανεργίας, ανακοίνωσε το ONS.
Οι απώλειες θέσεων εργασίας αναμένεται να αυξηθούν καθώς η Βρετανία περιορίζει τον τεράστιο μηχανισμό διατήρησης των θέσεων εργασίας που προστατεύει τους υπαλλήλους
Οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί από το Reuters ανέμεναν πως το ποσοστό της ανεργίας θα αυξανόταν στο 4,2%.
Την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει στο τέλος της χρονιάς το 7,5%.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak δήλωσε πως οι αριθμοί δείχνουν πως τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης λειτουργούν, όμως οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι αναπόφευκτες.
«Ήμουν ανέκαθεν σαφής πως δεν μπορούμε να προστατεύσουμε κάθε θέση εργασίας, όμως μέσω του Σχεδίου για τις Θέσεις Εργασίας που καταρτίσαμε, έχουμε ένα σαφές σχέδιο για να προστατεύσουμε, να στηρίξουμε και να δημιουργήσουμε δουλειές ώστε να εξασφαλίσουμε πως δεν θα μείνει κανείς χωρίς ελπίδα», ανέφερε σε δήλωση που έκανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης