Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Από την Τσεχία ξεκινά την περιοδεία στην κεντρική Ευρώπη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Pompeo

Από την Τσεχία ξεκινά την περιοδεία στην κεντρική Ευρώπη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Pompeo
ΗΠΑ: Ο Pompeo έφθασε στην Πράγα αρχίζοντας περιοδεία στην κεντρική Ευρώπη
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo έφθασε σήμερα 11/8 στην Πράγα αρχίζοντας μια περιοδεία πέντε ημερών στην κεντρική Ευρώπη για να συζητήσει κυρίως για την Κίνα και την 5G.
Ο ίδιος θα παραμείνει δύο ημέρες στην Τσεχική Δημοκρατία πριν μεταβεί στη Σλοβενία, την Αυστρία και μετά την Πολωνία, η οποία θα υποδεχθεί ένα μέρος των αμερικανικών στρατευμάτων που θα φύγουν από τη Γερμανία.
Ο Aμερικανός ΥΠΕΞ θα προσπαθήσει να πείσει τους εταίρους του να μην χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή των δικτύων 5G τις υπηρεσίες του κινεζικού γίγαντα των τηλεπικοινωνιών Huawei, που θεωρείται απειλή από την Ουάσινγκτον, και θα συζητήσει για το πώς μπορεί να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της περιφέρειας αυτής από τη Ρωσία.
Ο Mike Pompeo θα πραγματοποιήσει σήμερα με τον Tσέχο ομόλογό του μια επίσκεψη στο Πίλζεν (δυτική Τσεχία) για να αποτίσει φόρο τιμής στα αμερικανικά στρατεύματα που το 1945 απελευθέρωσαν την πόλη αυτή από τους ναζί.
Αύριο, Τετάρτη, θα συναντηθεί με εκπροσώπους τσεχικών και αμερικανικών επιχειρήσεων τεχνολογίας για να συζητήσει για την 5G, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον δισεκατομμυριούχο πρωθυπουργό της Τσεχίας Andrej Babis.
Ο Mike Pompeo θα εκφωνήσει, επίσης, ομιλία στην τσεχική Γερουσία και θα έχει μια σύντομη συνάντηση με τον φιλορώσο και φιλοκινέζο τσέχο πρόεδρο Milos Zeman.
Στη συνέχεια θα μεταβεί την Πέμπτη στη Σλοβενία, όπου πρόκειται να υπογράψει διμερή συμφωνία για τα ζητήματα ασφαλείας που σχετίζονται με την 5G.
Την ίδια ημέρα θα μεταβεί στην Αυστρία για να συναντήσει τον καγκελάριο Sebastian Kurz, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες σχετικά με το αμερικανο-αυστριακό εμπόριο και για τη συμμετοχή της Αυστρίας σε αποστολές διατήρησης της ειρήνης στον κόσμο.
Τέλος ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί το Σάββατο στην Πολωνία για να συζητήσει την ανάπτυξη εκεί αμερικανικών στρατευμάτων που θα αποσυρθούν από τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης