Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Λάβαμε τα μέτρα για να ανακοπεί η αυξητική τάση της επιδημίας

tags :
Χαρδαλιάς: Λάβαμε τα μέτρα για να ανακοπεί η αυξητική τάση της επιδημίας
Διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρηματίες που δεν κλείνουν τα καταστήματά τους στις 24:00
Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί η αυξητική τάση της επιδημίας, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.
Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού.
Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά τις λιτανείες, ο υφυπουργός σημείωσε ότι Η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη για τις θρησκευτικές λειτουργίες. «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας την Εκκλησία είναι εξαιρετική, αντιμετωπίζει το θέμα με εξαιρετική σοβαρότητα, η εικόνα που έχουμε είναι ότι σε όλες τις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα», είπε, ενώ ενόψει Δεκαπενταύγουστου, επέστησε την προσοχή: «Ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του στις λιτανείες».
Ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας για να μην έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.
«Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, με τους ελέγχους επισκεπτών / τουριστών», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Καθημερινά μελετάμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων.
Τελευταία μάς απασχολεί περισσότερο το ηλικιακό γκρουπ 24-69».
Τέλος, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι οι επιχειρηματίες οι οποίοι δεν κλείνουν τα καταστήματα τους στις 24:00 θα καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο 10.000 ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης