Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η αναθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ φέρνει διόρθωση στη Wall Street

Nomura: Η αναθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ φέρνει διόρθωση στη Wall Street
Η αναθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ και η ραγδαία μείωση της κυκλοφορίας του χρήματος ίσως φέρουν διόρθωση στη Wall Street, επισημαίνει η ιαπωνική Nomura
Η αναθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ και η ραγδαία μείωση της κυκλοφορίας του χρήματος, η οποία έκοψε την όρεξη για ανάληψη κινδύνου και παρείχε ώθηση στις αποταμιεύσεις, ίσως φέρουν διόρθωση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, επισημαίνει με ανάλυσή της η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura.
Η 10η Αυγούστου ήταν ιδιαιτέρως περίεργη για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ.
Όπως διαπιστώνει η Nomura, ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μεγάλη αύξηση, την ίδια στιγμή που στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης (Nasdaq) είχαμε αθρόες πωλήσεις.

Aν μη τι άλλο, η πρόσφατη πορεία του δείκτη ανάπτυξη (growth) / momentum σχετιζόμενο με την αξία (value) έχει αντιστραφεί δραματικά τις τελευταίες δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τη Nomura, αυτό συμβαίνει γιατί ο νομισματικός δείκτης M2 πυροδοτεί εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο.
Επεξηγηματικά σημειώνεται πως ο M2 (intermediate money) περιλαμβάνει τον Μ1 και κάθε στοιχείο πλούτου που μπορεί εγγυημένα να μετατραπεί σχετικά άμεσα σε μετρητά χωρίς να χάσει την αξία του.
Ενδεικτικά στον Μ2 περιλαμβάνονται οι βραχυπρόθεσμες προθεσμιακές καταθέσεις σε τράπεζες, οι καταθέσεις ταμιευτηρίου και τα 24ωρα αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς χρήματος.
Η ανάλυση και η παρακολούθηση του δείκτη Μ2 παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σε συνδυασμό με τα νομίσματα περιλαμβάνει όλες τις ρευστές καταθέσεις σε μια οικονομία.
Η Nomura επισημαίνει πως η υψηλή ταχύτητα με την οποία κυκλοφορεί το χρήμα σηματοδοτεί ένα κρίσιμο σημείο καμπής (αποτροπή κινδύνου και επιβράδυνση λόγω αποταμίευσης), βυθίζοντας την απόδοση των αμερικανικών ομολόγων.

Σύμφωνα με την ιαπωνική επενδυτική εταιρεία, τα δεδομένα της Fed Reserve της περασμένης Πέμπτης έδειξαν μείωση του δείκτη M2 των ΗΠΑ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα (σηματοδοτώντας την πρώτη πτώση δύο εβδομάδων από τον Δεκέμβριο του1919) και τη μεγαλύτερη μείωση εντός δύο εβδομάδων από τον Ιανουάριο του 10…

Αυτό αποτελεί ένα σημάδι συμπεριφοράς που έχει να κάνει με τη μείωση της όρεξης για ανάληψη κινδύνου, αλλά και την προσπάθεια αποταμίευσης - σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι η ώθηση που δίνει ο M2 οδηγεί σε υπερθέρμανση της οικονομίας και σε πληθωρισμό, κυρίως λόγω της επέκτασης του ισολογισμού της Fed.
Σύμφωνα με τη Nomura, αξιοσημείωτο είναι πως κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street το trading αντανακλούσε το είδος «ώθησης», που ήταν προκυκλικό, παρά την αύξηση κατά 6 μονάδες βάσης στον SPX, που οφείλεται στο κόστος της μεταβλητής Value και, ως εκ τούτου, στο Momentum.

Μεγάλοι κερδισμένοι

-EBITDA / EV (Value) +4,4% απόδοση μιας ημέρας
-Πωλήσεις / Τιμή +4,3%
-B / P +4,0%
-Αναμενόμενο E / P +3,2%
-PEG +2,3%
-E/P +1,9%
-Χρέος / Μετοχή +1,5%

Μεγάλοι χαμένοι

-1Y Price Momentum (Momentum) -4,0%
-Aνάπτυξη πωλήσεων (Growth) -2,5%
-Predicted LTG -2,2%
-Ανάπτυξη EPS -2,1%



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης