Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιατί η Ιταλία, απειλεί να διακόψει τις πτήσεις της Ryanair

tags :
Γιατί η Ιταλία, απειλεί να διακόψει τις πτήσεις της Ryanair
Πηγές της ρυθμιστικής αρχής ανέφεραν στα ιταλικά Μέσα ότι στις παραβιάσεις της αεροπορικής εταιρείας είναι ότι το πλήρωμα καμπίνας που δεν επιβάλλει τη χρήση μάσκας προσώπου και δεν τηρείται η απόσταση μεταξύ επιβατών
Η Ιταλία απειλεί να απαγορεύσει τις πτήσεις της Ryanair για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας για τον Covid-19 που εκπόνησε η ιταλική κυβέρνηση και ισχύει για την προστασία της υγείας των επιβατών.
Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα η Εθνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ENAC) ενημέρωσε την ομόλογη αρχή της Ιρλανδίας, ότι εάν η αεροπορική εταιρεία δεν συμμορφωθεί με τις διατάξεις που προβλέπονται στην Ιταλία για τον περιορισμό του κινδύνου για την υγεία στα αεροπλάνα που αναχωρούν και φτάνουν στα εθνικά αεροδρόμια, θα προχωρήσει στην αναστολή των πτήσεων της Ryanair από/προς την Ιταλία.
Πηγές της ρυθμιστικής αρχής ανέφεραν στα ιταλικά Μέσα ότι στις παραβιάσεις της αεροπορικής εταιρείας είναι ότι το πλήρωμα καμπίνας που δεν επιβάλλει τη χρήση μάσκας προσώπου και δεν τηρείται η απόσταση μεταξύ επιβατών.
Εάν η Ryanair συνεχίσει να παραβιάζει τους κανόνες, η ENAC με διάταξη θα επιβάλει όριο χωρητικότητας 50% στις πτήσεις της Ryanair για να δώσει στους επιβάτες περισσότερο χώρο.
Εάν διαπιστωθεί περαιτέρω μη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τους εθνικούς κανονισμούς, η ENAC θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει τις διατάξεις του κώδικα πλοήγησης (άρθρο 802 – απαγόρευση αναχώρησης) και να επιβάλει την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων αεροπορικών μεταφορών στα εθνικά αεροδρόμια.
Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο, η οποία είχε προηγουμένως επικριθεί από τις γερμανικές υγειονομικές αρχές, αρνείται τις κατηγορίες της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής για μη συμμόρφωση.
Τα αεροπλάνα της Ryanair χρησιμοποιούν 29 αεροδρόμια στην Ιταλία. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εξυπηρετούν μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη και το Μιλάνο και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Βενετία και το Παλέρμο.
Τυχόν περιορισμοί στις πτήσεις της Ryanair θα αποτελούσαν σημαντικό ζήτημα για την εταιρεία καθώς επιδιώκει να αυξήσει τον όγκο των πτήσεων στα επίπεδα του 2019.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης