Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεγάλες απώλειες λόγω Τουρκίας και πολλών νέων κρουσμάτων

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεγάλες απώλειες λόγω Τουρκίας και πολλών νέων κρουσμάτων
ΑΓΟΡΑ: Η προσοχή μας στη γεωπολιτική ένταση. Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και αυτό θα επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς. Τα αυξημένα κρούσματα δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό, καθώς παίρνονται μέτρα που θα επηρεάσουν την πορεία της οικονομίας. Είμαστε πάλι σε μία δύσκολη χρονικά συγκυρία.

Απίστευτες και οι εικόνες καταστροφής στην Εύβοια και δυστυχώς χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Οι σκέψεις μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Οι αγορές της Ευρώπης στα πρώτα λεπτά κινούνται ήπια ανοδικά.

Η εγχώρια αγορά άνοιξε με μεγάλες απώλειες και κάτω από τις 620 μονάδες. Αρκετά γραφήματα και πάλι αρχίζουν να γέρνουν. Δε συζητάμε για την εικόνα των τραπεζικών μετοχών. Αυτές, αφήστε το καλύτερα… Στο -5% άνοιξε η Πειραιώς και ακολουθούν με μικρότερες απώλειες οι υπόλοιπες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξανά κάτω από τα 1,10 ευρώ.

LAMDA: Αν και κρατούσε κάπως την τιμή των πακέτων και έδειχνε πως μπορεί να αντιδράσει, λόγω του αρνητικού κλίματος στο ΧΑ υποχωρεί στο άνοιγμα κάτω από τα 5,60 ευρώ. Θα πρέπει να βγουν αγοραστές γιατί αν φύγει κάτω θα δούμε χαμηλότερες τιμές και συγκεκριμένα 5,40 και 5,25 ευρώ.

MSCI: Στις 12/8 θα ανακοινώσει την αναδιάρθρωση των δεικτών. Αναλυτές σημειώνουν πως δεν υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον, μην περιμένετε τράπεζες να μπουν με τέτοια αποτίμηση, αλλά στην αγορά υπάρχουν και πάλι οι γνωστές φήμες, για τη μετοχή που ακούγεται και στις προηγούμενες αναδιαρθρώσεις αλλά δεν έχει μπει ακόμα. Φαίνεται όμως πως λόγω αποτίμησης κάποια στιγμή θα μπει. Ίσως στην επόμενη λένε κάποιοι αναλυτές. Για τη Μυτιληναίος, ο λόγος…

ΤΙΤΑΝ: Πάνω που πήγε να πάρει κάποιες ανάσες έχει γυρίσει στα 11,18 ευρώ. Με ελάχιστο όγκο βέβαια στο άνοιγμα.

ΔΕΗ: Βγήκαν και εδώ κομμάτια. Στο ξεκίνημα έκανε γρήγορα 30 χιλ. τεμάχια και υποχωρεί 3,87%. Στα 3,73 ευρώ. Υπάρχουν σημαντικά κέρδη και λογικό κάποιοι να λένε άστο καλύτερα…

ΟΠΑΠ: Λόγω επανεπένδυσης του μερίσματος θα «τυπωθούν» 6,718 εκατ. μετοχές ενώ θα πληρωθούν 44,2 εκατ. ευρώ σε μετόχους που δεν επέλεξαν επανεπένδυση. Θα ξαναγράψουμε πως προτιμούμε την επανεπένδυση παρά την εκροή κεφαλαίου, καθώς έτσι φεύγουν λιγότερα μετρητά και βελτιώνεται η καθαρή θέση.

LAVIPHARM: Νέες σημαντικές αγορές από το βασικό μέτοχο στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στις 6/8 αγόρασε περίπου 195 χιλ. μετοχές

FOLLI FOLLIE: Δημοσίευσε μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2019 και σύμφωνα με αυτές οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 203,7 εκατ. ευρώ από 296,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές μειώθηκαν στα 121,1 εκατ. ευρώ από 218 εκατ. ευρώ. Παρά τα μειωμένα μεικτά κέρδη, η μείωση των εξόδων διοίκησης και διάθεσης αλλά και οι σημαντικές μειώσεις άλλων ζημιών και οι λιγότερες προβλέψεις έφεραν μικρότερες λειτουργικές ζημιές.

Οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 708,6 εκατ. ευρώ από 601,7 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 296,2 εκατ. ευρώ από 180,5 εκατ. ευρώ. Είναι φανερό πως χρειάζεται να μετοχοποιηθούν δάνεια (τα βραχυπρόθεσμα είναι 478,9 εκατ. ευρώ), ώστε να βελτιωθεί η καθαρή θέση και να μειωθούν οι υποχρεώσεις.

Ξαναγράφουμε πως πρόκειται για μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις. Θα μας πείτε, γιατί οι ελεγμένες παλαιότερα ήταν ορθά αποτυπωμένες; Σωστά το σκέφτεστε και εσείς…

NEWSPHONE: Με 75,01% ο προτείνων και τα πρόσωπα που λειτουργούν συντονισμένα. Σύμφωνα με την εταιρεία και όπως αναφέρει βάσει του κανονισμού δε θα αγοράζει μετοχές μέχρι τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων ήτοι μέχρι 9/9. Δε μπορούμε να καταλάβουμε αυτόν τον κανονισμό, αλλά τέλος πάντων…

Στο ξεκίνημα δεν υπάρχει η εντολή και οι αγοραστές βγαίνουν σημαντικά χαμηλότερα και συγκεκριμένα περίπου στο -10%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Πάλι άνοιξε με 1 τεμάχιο στο +12,27% και στα 1,2350 ευρώ.

INTRACOM: Πήγε γρήγορα ψηλά και λογικό είναι να κάνει μεγαλύτερη διόρθωση από άλλες. Στο -6,67% και στα 0,6160 ευρώ.

AEGEAN: Στο -5% και στα 3,42 ευρώ. Φυσικά και τα πολλά κρούσματα δημιουργούν μία κακή εικόνα για τη χώρα και ίσως επηρεάσουν τον τουρισμό άρα και τα δικά της έσοδα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης