Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία Κορωνοΐός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων για 3η ημέρα στη Βικτόρια - 17 νεκροί, 394 νέα κρούσματα

Αυστραλία Κορωνοΐός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων για 3η ημέρα στη Βικτόρια - 17 νεκροί, 394 νέα κρούσματα
Οι νέοι θάνατοι ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην πολιτεία σε 210
Θλιβερά είναι τα ρεκόρ που καταγράφονται καθημερινά στην Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία, τη δευτερη πολυπληθέστερη στη χώρα καθώς σήμερα έχουν τον  υψηλότερο ως τώρα ημερήσιο απολογισμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με 17 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαίνεται να αποκλιμακώνεται.
Η Βικτόρια, επίκεντρο της έξαρσης των κρουσμάτων στην Αυστραλία, ανακοίνωσε 394 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες, μειωμένο σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο των 400-500 κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.
Οι νέοι θάνατοι ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην πολιτεία σε 210.
Στη συγκεκριμένη πολιτεία, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αυστραλίας, όπου τα κρούσματα είναι συγκεντρωμένα κυρίως στην πρωτεύουσα Μελβούρνη, έχουν καταγραφεί πάνω από τα δύο τρίτα από τα σχεδόν 21.000 περιστατικά σε όλη τη χώρα.
Στην προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η τοπική κυβέρνηση στη Βικτόρια επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και περιορισμούς στις καθημερινές μετακινήσεις των ανθρώπων ενώ έχει δοθεί εντολή για αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων.
Τα μέτρα αυτά έχουν βοηθήσει, αν και η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς τα περιστατικά άγνωστης προέλευσης συνεχίζονται να αυξάνονται, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτόριας Daniel Andrews.
Η πολιτεία κατέγραψε 174 τέτοια «ορφανά» κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, συγκριτικά με 130 χθες, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 2.758.
Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, κατέγραψε σήμερα 10 κρούσματα, με τις αρχές να δίνουν εντολή στους μαθητές δύο δημόσιων σχολείων να τεθούν σε απομόνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης