Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Trump για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid19 στις ΗΠΑ

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Trump για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid19 στις ΗΠΑ
Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα Trump για την αμερικανική οικονομία
Το νέο σχέδιο για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Trump.
Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν  
-Κατάργηση του φόρου μισθοδοσίας
-Επέκταση των παροχών για την ανεργία στα 400 δολάρια την εβδομάδα, από 600 δολάρια την εβδομάδα
-Αναβολή αποπληρωμών φοιτητικών δανείων έως το τέλος του 2020
-Επεκτάθηκε το καθεστώς προστασίας από τις εξώσεις
Η προεδρία Trump εξετάζει επίσης μειώσεις στους φόρους εισοδήματος για άτομα χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, καθώς και μειώσεις φόρων υπεραξίας.
Όπως αναμενόταν, ο Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει εκτελεστικές εντολές για την μείωση του φόρου μισθοδοσίας, την επέκταση ενός σχεδίου για εξώσεις και θα συνεχίσει να παρέχει συμπληρωματικά επιδόματα ανεργίας.

Οι υποχρεώσεις των Πολιτειών

Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow δήλωσε ότι η διοίκηση αναμένει από τις Πολιτείες να καλύψουν το τμήμα που τους αναλογεί στις αυξημένες παροχές ανεργίας, στο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Εάν οι Πολιτείες δεν συμμετάσχουν και δεν καταβάλλουν το 25% του ποσού των 400 δολαρίων, τότε οι άνεργοι σε αυτές τις περιοχές δεν θα λάβουν καμία επιπλέον βοήθεια.
Ο Kudlow αναγνώρισε επίσης ότι ορισμένοι Αμερικανοί ενδέχεται να μην λάβουν το πλήρες ενισχυμένο επίδομα ανάλογα με το πού ζουν και υποστήριξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα λάβουν 400 δολάρια την εβδομάδα επιπλέον της κανονικής ασφάλισης ανεργίας.
«Μιλάμε για μέσους όρους εδώ», είπε ο Kudlow στο CNN.
«Οι εκτιμήσεις μας από το Υπουργείο Οικονομικών είναι ότι οι Πολιτείες δεν έχουν δαπανήσει όλα τα χρήματα που τους έχουν διατεθεί», δήλωσε ο Kudlow, αναφερόμενος στο σαρωτικό πακέτο ενίσχυσης του Κογκρέσου που ψηφίστηκε τον Μάρτιο.
Το διάταγμα του Trump απαιτεί από τις Πολιτείες να παρέχουν 100 δολάρια από την πρόσθετη ενίσχυση των 400 δολαρίων, ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δίνει τα υπόλοιπα 300.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι οι Πολιτείες δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κονδύλια για την ενίσχυση των ανέργων, καθώς πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που δεν έχει εγκριθεί από το Κογκρέσο.
«Θα επανατοποθετήσουμε χρήματα από άλλες περιοχές» για να πληρώσουμε για το ομοσπονδιακό τμήμα του επιδόματος, δήλωσε ο Kudlow.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης