Ελληνική βοήθεια στο Λίβανο μεταφέρει το αρματαγωγό «Ικαρία» - Γιατροί, νοσηλευτές και φάρμακα

Ελληνική βοήθεια στο Λίβανο μεταφέρει το αρματαγωγό «Ικαρία» - Γιατροί, νοσηλευτές και φάρμακα
Το αρματαγωγό θα φορτώσει υλικά από το λιμάνι της Λεμεσού με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία στην κυβέρνηση του Λιβάνου
Ελληνική βοήθεια στο Λίβανο μεταφέρει το αρματαγωγό «Ικαρία», που απέπλευσε σήμερα (9/8) το πρωί για το λιμάνι της Βηρυτού με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και με τη συνεργασία των υπουργείων Άμυνας, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
Η μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ε.Δ., φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων.
Επίσης κατόπιν αιτήματος της Κύπρου, το αρματαγωγό θα φορτώσει υλικά από το λιμάνι της Λεμεσού με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία στην κυβέρνηση του Λιβάνου.
Κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Βηρυτού, έχουν δοθεί και θα εφαρμόζονται από όλους τους επιβαίνοντες, συγκεκριμένες οδηγίες και πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία COVID-19 σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Στη Βηρυτό βρίσκεται ήδη και συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης και η 1η ΕΜΑΚ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS