Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Γερμανία συμπεριλαμβάνει περιοχές Βουλγαρίας και Ρουμανίας στον κατάλογο με τα επικίνδυνα σημεία

Κορωνοϊός: Η Γερμανία συμπεριλαμβάνει περιοχές Βουλγαρίας και Ρουμανίας στον κατάλογο με τα επικίνδυνα σημεία
Η Γερμανία έχει εντάξει ορισμένες περιοχές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στα «σημεία κινδύνου» μετά από αύξηση των κρουσμάτων Covid -19 εκεί, και ενώ η Ευρώπη προσπαθεί να ελέγξει την αναζωπύρωση της πανδημίας κατά τη θερινή περίοδο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Γερμανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στις ρουμανικές περιοχές Arges, Bihor, Buzau, Neamt, Ialomita, Mehedinti και Timis, καθώς και στις περιοχές Blagoevgrad, Dobritsch και Varna της Βουλγαρίας.
Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Γερμανία από εκείνες τις περιοχές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που είναι και οι δύο μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αντιμετωπίσουν υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού.
Εάν είναι θετικοί, τότε θα τίθενται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.
Η Ρουμανία, η Βουλγαρία και οι περισσότερες άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έχουν μέχρι στιγμής αναφέρει σχετικά χαμηλό αριθμό λοιμώξεων σε σύγκριση με τη Δυτική Ευρώπη, ενώ η Γερμανία έχει καλύτερη πορεία από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.
Έως τις 8 Αυγούστου, η Ρουμανία έχει αναφέρει 60.623 επιβεβαιωμένα κρούσματα συνολικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με 2.659 θανάτους, και η Βουλγαρία 13.209 κρούσματα και 442 θανάτους.
Η Γερμανία ανέφερε 215.097 μολύνσεις και 9.167 θανάτους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης