Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berkshire: Επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 5,1 δισεκ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο – Μείωση λειτουργικών κερδών 10%

tags :
Berkshire: Επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 5,1 δισεκ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο – Μείωση λειτουργικών κερδών 10%
Οι επιχειρήσεις της Berkshire αισθάνθηκαν το πλήγμα της πανδημίας, με τα λειτουργικά κέρδη να μειώνονται κατά 10% το β΄ τρίμηνο
Η Berkshire  Hathaway του Warren Buffett προχώρησε στην επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 5,1 δισεκ. δολαρίων κατά το β΄τρίμηνο του 2020.    
Οι επιχειρήσεις της Berkshire αισθάνθηκαν το πλήγμα της πανδημίας, με τα λειτουργικά κέρδη να μειώνονται κατά 10% το δεύτερο τρίμηνο.
Η Berkshire είναι ιδιοκτήτρια της σιδηροδρομικής εταιρείας BNSF, η οποία αναμένεται το β΄ τρίμηνο του 2020 να καταγράψει ισχυρό χτύπημ α από την πανδημία του Covid-19.
Επίσης οι εταιρείες ένδυσης της Berkshire είναι πιθανό να έχουν επίσης δύσκολο τρίμηνο, όπως και η μονάδα Precision Castparts, η οποία επλήγη από την πτώση των αεροπορικών ταξιδιών.
Η Berkshire έχει μεγάλης κλίμακας τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρείων που έχουν διαπρέψει από τα τέλη Μαρτίου.
Η μετοχή της Apple, η μεγαλύτερη τοποθέτηση σε μετοχές της Berkshire, σχεδόν διπλασιάστηκε από τις 23/3/2020.
Η JPMorgan καταγράφει κέρδη άνω από 27% κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου και η Amazon έχει ξεπεράσει το 66% ανόδου.
Η Berkshire αγόρασε την Precision Castparts το 2016 σε ένα deal αξίας 37,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές του Buffett.
Τώρα η κατασκευάστρια εταιρεία εξαρτημάτων αεροσκαφών προετοιμάζεται για ένα δύσκολο χρόνο, καθώς η Boeing και η Airbus μείωσαν την παραγωγή αεροσκαφών και τα λιγότερα αεροπορικά ταξίδια μειώνουν την ανάγκη αντικατάστασης ανταλλακτικών.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την Precision σε «επιθετική αναδιάρθρωση» με την εταιρεία να μειώνει  το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 10.000 υπαλλήλους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, όπως γράφει το Bloomberg.
«Πιστεύουμε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στις εμπορικές αεροπορικές εταιρείες και τους κατασκευαστές αεροσκαφών εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα σοβαρές», ανακοίνωσε η Berkshire στην κατάθεση.
«Κατά την κρίση μας, ο χρόνος και η έκταση της ανάκαμψης στις εμπορικές αεροπορικές και αεροδιαστημικές βιομηχανίες μπορεί να εξαρτώνται από την ανάπτυξη και την ευρεία διανομή φαρμάκων ή εμβολίων που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον ιό», πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης