Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Λίγες οι πιθανότητες για πλήρως αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Fauci: Λίγες οι πιθανότητες για πλήρως αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Ο Αμερικανός επιστήμονας επανέλαβε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μην  εξαλειφθεί ποτέ
Οι πιθανότητες για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, που θα παρέχει προστασία έως και 98% από  τον κορωνοϊό είναι ελάχιστες δήλωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον Covid -19,  Anthony Fauci.
Οι επιστήμονες ελπίζουν πως θα αναπτύξουν ένα εμβόλιο για τον Covid που θα είναι κατά 75% αποτελεσματικό αλλά και ένα ποσοστό 50% ή 60% θα ήταν επίσης αποδεκτό, δήλωσε επίσης ο Fauci.
«Οι πιθανότητες να είναι 98% αποτελεσματικό είναι ελάχιστες, πράγμα που σημαίνει ότι η δημόσια υγεία είναι απαραίτητη.
Πρέπει να σκεφτόμαστε το εμβόλιο ως εργαλείο για να μετατρέψουμε την πανδημία σε μία ελεγχόμενη κατάσταση», δήλωσε ο κορυφαίος επιστήμονας.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι θα εγκρίνει ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό, εφόσον είναι ασφαλές και τουλάχιστον κατά 50% αποτελεσματικό.
Ο Stephen Hahn της FDA τόνισε ότι το εμβόλιο ή τα εμβόλια που θα εγκριθούν, θα αποδειχθούν περισσότερο από 50% αποτελεσματικά.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, είναι πιθανό οι ΗΠΑ να καταλήξουν σε ένα εμβόλιο που, κατά μέσο όρο, μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης ενός ατόμου από Covid-19 κατά μόλις 50%.
Ο Fauci έχει εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την «ανθεκτικότητα» ενός εμβολίου, λέγοντας πως εάν ο Covid - 19 ενεργεί όπως και άλλοι κορωνοϊοί, ενδέχεται να μην παρέχει μακροχρόνια προστασία.
Ο Αμερικανός επιστήμονας επανέλαβε επιπλέον ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μην  εξαλειφθεί ποτέ και οι παγκόσμιοι θα πρέπει να συνεργαστούν  για να μειώσουν τις συνέπειές του.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης