Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Emirates θα πληρώσει τα ιατρικά σας έξοδα και την κηδεία εάν νοσήσετε ή πεθάνετε από κορωνοιό

Η Emirates θα πληρώσει τα ιατρικά σας έξοδα και την κηδεία εάν νοσήσετε ή πεθάνετε από κορωνοιό
Οι πελάτες της Emirates μπορούν να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση, καθώς η αεροπορική εταιρεία θα καλύψει ιατρικά έξοδα έως 150.000 ευρώ
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), έχει προβεί σε μια άκρως απαισιόδοξη πρόβλεψη τονίζοντας ότι δεν αναμένει τα αεροπορικά ταξίδια να ανακάμψουν σε επίπεδα προ πανδημίας έως τουλάχιστον μέχρι και το 2024.
Και ενώ οι εκτιμήσεις για τις αεροπορικές εταιρίες είναι απαισιόδοξες μια αεροπορική εταιρία έχει υιοθετήσει μια απροσδόκητη, βαθιά ανορθόδοξη πολιτική για να προσελκύσει την προσοχή και βεβαίως πελάτες.
Η Emirates, η κρατική αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι και ο αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσφέρει τώρα στους επιβάτες ένα «δίχτυ ασφαλείας», λέγοντας στους πελάτες ότι εάν μολυνθούν από κορωνοιό ενώ ταξιδεύουν στις πτήσεις τους, η αεροπορική εταιρεία θα καλύψει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία σας, την διαμονή σας στο ξενοδοχείο κατά την υποχρεωτική καραντίνα, ακόμη και την κηδεία σας σε περίπτωση θανάτου.
Η πολιτική αυτή μάλλον δείχνει την απελπισμένη προσπάθεια της Emirets να αυξήσει τις μεταφορές της.
Η πρόταση της είναι αναμφίβολα δαπανηρή όσον αφορά τα ασφάλιστρα της αεροπορικής εταιρείας ενώ την ίδια στιγμή η Emirates λέει ότι αναμένει να μειώσει έως και 9.000 τις θέσεις εργασίας τις επόμενες εβδομάδες.
Η Emirets είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει δωρεάν, παγκόσμια κάλυψη για το κόστος που σχετίζεται με το COVID-19 ανακοίνωσε στον ιστότοπό της πρόσφατα η εταιρία:
Οι πελάτες της Emirates μπορούν να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση, καθώς η αεροπορική εταιρεία θα καλύψει ιατρικά έξοδα έως 150.000 ευρώ ή 175.000 δολάρια και κόστος καραντίνας 100 ευρώ ανά ημέρα για 14 ημέρες,  εάν διαγνωστούν με COVID-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Emirates Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum περιέγραψε ότι το μέτρο μπορεί να δώσει στους ταξιδιώτες κάποιες διαβεβαιώσεις σε εξαιρετικά απρόβλεπτες στιγμές, ελπίζοντας να προσελκύσουν πελάτες σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν να πετάξουν καθώς τα σύνορα σε όλο τον κόσμο ανοίγουν σταδιακά, αλλά ζητούν ευελιξία και διαβεβαιώσεις σε περίπτωση που κάτι απρόβλεπτο συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η νέα πολιτική της θα παραμείνει σε ισχύ έως τα τέλη Οκτωβρίου 2020 και ισχύει για έως και ένα μήνα από την αρχή του ταξιδιού ενός επιβάτη.
Η New York Post  σημειώνει ότι η διαθέσιμη ιατρική κάλυψη για τους επιβάτες που νοσηλεύονται για τον ιό είναι σημαντική:
Ακόμα και οι άρρωστοι επιβάτες που δεν πεθαίνουν μετά το ταξίδι τους με την αεροπορική εταιρεία μπορούν να λάβουν έως και 176.000 δολάρια σε έξοδα, καθώς και 118 δολάρια ανά ημέρα για καλύπτουν καταλύματα καραντίνας έως και δύο εβδομάδες.
Δεδομένης της κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης που είχε η πρωτοβουλία της Emirates είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλοι διεθνείς αερομεταφορείς, αν και οι περισσότεροι μπορεί να μην θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το show ρίσκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης