Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Τον Σεπτέμβριο 2020 αντιστρέφεται η τάση στη Wall Street, έρχεται επιθετικό και μαζικό sell off

Nomura: Τον Σεπτέμβριο 2020 αντιστρέφεται η τάση στη Wall Street, έρχεται επιθετικό και μαζικό sell off
Για μαζικό sell off και αντιστροφή τάσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο κάνει λόγο η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura
Για μαζικό sell off και αντιστροφή τάσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο κάνει λόγο η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura, προειδοποιώντας τους επενδυτές.
Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα μετά τη μηνιαία ενημέρωση της Federal Reserves για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, στα τέλη Ιουνίου.
Βέβαια, παρά τις ελπίδες για ανάκαμψη τύπου V και τα μέτρα στήριξης της Fed, οι τιμές βραχυπρόθεσμα είναι συγκρατημένες – και ενώ το χρηματιστήριο ανεβαίνει.
Ως πότε, όμως, θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό το κλίμα έλλειψης συγχρονισμού της Wall Street σε σχέση με την οικονομία γενικότερα;
Η Nomura κάνει λόγο για αναστροφή τάσης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ιαπωνικής επενδυτικής εταιρείας το ράλι που σημειώνεται θα εξασθενήσει, ενώ τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει πλήρης αναστροφή για τους εξής λόγους:
-Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει πλημμυρίς νέων ομολογιακών εκδόσεων
-Τα προκυκλικά περιουσιακά στοιχεία, λόγω εποχής, θα ενέχουν μεγαλύτερο ρίσκο
-Θα μπουν σε τελευταία φάση δοκιμών πάρα πολλά εμβόλια
-Εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, θα υπάρξει νέος γύρος μεταβιβαστικών πληρωμών και επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής.
Σημειώνεται δε ότι μια σειρά από συναλλαγές οι οποίες σχετίζονται με περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στο σχήμα «χαμηλές αποδόσεις και επιπέδωση καμπυλών» θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε sell off:
-Οι traders που θα επιλέξουν Duration προφανώς βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του δυνητικού «κινδύνου αντιστροφής».
Σημειώνεται πως οι CTA τοποθετούνται κατά 99,3% σε δεκαετή ομόλογα.
-Πολλές θέσεις long σε χρυσό πιθανότατα θα πληγούν - εφόσον θέλουμε να δούμε τις πραγματικές αποδόσεις να ανεβαίνουν υψηλότερα.
-Oι θέσεις short σε ό,τι αφορά το δολάριο ΗΠΑ επίσης αναμένεται να χτυπηθούν, ιδίως αν το αμερικανικό δεκαετές σημειώσει μεγαλύτερη απόδοση.
-Οι θέσεις long που έχουν ανοίξει στον Nasdaq, όπως και οι θέσεις long που συνδέονται με το momentum, πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν πιέσεις, εφόσον η καμπύλη απόδοσης του αμερικανικού δολαρίου αυξηθεί με ταχύτητα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης