Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απώλειες 706,4 δισ. ευρώ για τα ευρωπαϊκά funds το α' 6μηνο του 2020, λόγω του κορωνοϊού

tags :
Απώλειες 706,4 δισ. ευρώ για τα ευρωπαϊκά funds το α' 6μηνο του 2020, λόγω του κορωνοϊού
Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε σημαντικό πλήγμα στα ευρωπαϊκά funds
Τα ευρωπαϊκά funds αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Είναι χαρακτηριστικό πως το α' εξάμηνο του 2020 «έγραψαν» απώλειες από το trading 706 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Refinitiv Lipper.
Η πανδημία προκάλεσε βαθιές πληγές στα ευρωπαϊκά funds, κυρίως τον Μάρτιο, όταν οι διεθνείς αγορές κατέρρευσαν, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο να παρέμβουν...

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/aaa%20need.jpg?itok=N04rDLV8

Τα assets που διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά funds υποχώρησαν σε 11,2 τρισ. ευρώ τον Ιούνιο από 12,3 τρισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου.
«Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τη βιομηχανία των ευρωπαϊκών funds καθώς οι αγορές υποχώρησαν και οι εκροές εκτιμούνται σε 125,9 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο του 2020», δήλωσε ο Detlef Glow από τη Refinitiv, Lipper.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/aaa%20need%202.jpg?itok=CQmWXJHL

«Αυτή η τάση αντιστράφηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου καθώς οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο άρχισαν προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης και πακέτα οικονομικής ανακούφισης για να μετριάσουν τις οικονομικές μειώσεις που προκλήθηκαν από την εξάπλωση του κορωνοϊού και το lockdown σε όλο τον κόσμο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/aaa%20need%203.jpg?itok=AWtpy6yM

Η βιομηχανία ανέκαμψε με εισροές 123 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους, μετά τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών με στόχο τη σταθεροποίηση της αγοράς.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/aaa%20need%204.jpg?itok=vf2vnpfH

Τα αμοιβαία κεφάλαια πρόσθεσαν 105,6 δισ. ευρώ σε assets με τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια να αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης