Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Αυστραλία, lockdown στη Βικτόρια λόγω κορωνοϊού – Κλείνουν καταστήματα, επιχειρήσεις

Στο κόκκινο η Αυστραλία, lockdown στη Βικτόρια λόγω κορωνοϊού – Κλείνουν καταστήματα, επιχειρήσεις
Συστάσεις στους πολίτες της Πολιτείας της Βικτόρια να μείνουν σπίτια τους
Στο κόκκινο βρίσκεται και πάλι η Αυστραλία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς στην Πολιτεία της Βικτόρια επιβλήθηκε νέο lockdown σε επιχειρήσεις και καταστήματα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 11 θάνατοι και 450 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, έναντι 15 θανάτων και 725 κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί την περασμένη Τετάρτη 5/8.
Οι αρχές της Πολιτείας της Βικτόρια συστήνουν στους 5 εκατομμύρια πολίτες της να μείνουν σπίτι.
Βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων, η Πολιτεία έχει 8.000 ενεργά κρούσματα.
Συνολικά, η Αυστραλία έχει καταγράψει 20.000 μολύνσεις, εκ των οποίων πάνω από τις μισές (13.400) εντοπίστηκαν στη Βικτόρια.
Σε εθνικό επίπεδο, η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει καταγράψει μόλις 266 θανάτους, απολογισμός πολύ πιο χαμηλός από άλλα ανεπτυγμένα κράτη, όμως οι αρχές φοβούνται ότι η εστία στη Βικτόρια ενδέχεται να προκαλέσει αυτό που αποκαλούν δεύτερο κύμα, παρά τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν κυρίως τη διέλευση των πολιτειακών συνόρων.
Η τοπική κυβέρνηση στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη αυστραλιανή πολιτεία, ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 11 νέες μολύνσεις, με το ένα από αυτά, στη Νιουκάσλ, να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Στη Νέα Νότια Ουαλία, τα ενεργά κρούσματα είναι λίγα περισσότερα από 800.
Η Κουίνσλαντ θα κλείσει τα σύνορά της με τη Νέα Νότια Ουαλία αύριο Σάββατο 8/8 ενώ έχει ήδη απαγορεύσει τις επισκέψεις κατοίκων της Βικτόριας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης