Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού παγκοσμίως - Πιθανό lockdown σε Γερμανία - Οι νεκροί 711 χιλ. οι μολύνσεις 19 εκατ.

tags :
Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού παγκοσμίως - Πιθανό lockdown σε Γερμανία - Οι νεκροί 711 χιλ. οι μολύνσεις 19 εκατ.
Αναζωπύρωση σε κράτη που είχαν αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρώτο κύμα, όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία και το Χόνγκ Κόνγκ
(Upd) Αναζωπύρωση σε κράτη που είχαν αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρώτο κύμα, όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία και το Χόνγκ Κόνγκ Οκτώ μήνες έχουν συμπληρωθεί από το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού, και αντί ο ιός να δείχνει σημάδια ύφεσης, εξακολουθεί να εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο προκαλώντας καθημερινά χιλιάδες θανάτους και κρούσματα.
Το ότι κάθε 15 δευτερόλεπτα καταγράφεται και ένας θάνατος από τον κορωνοϊό είναι ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η Λατινική Αμερική, η οποία μετρά τους περισσότερους νεκρούς και τις περισσότερες μολύνσεις από κάθε άλλη περιοχή του κόσμου, ενώ οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά το πιο βαρύ τίμημα, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Trump ότι ο ιός θα εξαφανιστεί.
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση και στην Ινδία, η οποία εδώ και μια εβδομάδα καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων και κρουσμάτων, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια νέα έξαρση του ιού καθώς ολοένα και περισσότερα κράτη ανακοινώνουν αυξανόμενα κρούσματα σε καθημερινή βάση.
Μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα νέο γενικό lockdown στη Γερμανία εφόσον αυξηθούν πολύ τα κρούσματα κορωνοϊού άφησε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn.
Αναζωπύρωση όμως της επιδημίας καταγράφεται και σε χώρες, οι οποίες είχαν αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία το πρώτο κύμα του ιού, όπως η Αυστραλία, το Χόνγκ Κόνγκ και η Ιαπωνία.
Και ενώ ο ιός φαίνεται να μην υποχωρεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθιστά ακόμα πιο μελανές τις προοπτικές, τονίζοντας ότι ο δρόμος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μακρύς και ότι είναι πιθανό να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον ιό.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 708.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 19 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε 11,4 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 18.875.773 και οι θάνατοι σε 708.941
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 4.842.313 και σε νεκρούς με 158.606
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 97.256 και σε κρούσματα με 2.859.073
- Τρίτo σε νεκρούς το Μεξικό με 49.698 και τέταρτη η Μ. Βρετανία με 46.295
- Τρίτη σε κρούσματα η Ινδία με 1.964.536 – Στους 40.699 οι νεκροί  
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 870.187 και 14.479 νεκρούς
- Πέμπτη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 529.877 – Στους 9.298 οι νεκροί
- Έκτο σε κρούσματα το Μεξικό με 456.100, έβδομο το Περού με 447.624 και όγδοη η Χιλή με 364.723 κρούσματα
- Ένατη σε κρούσματα η Κολομβία με 345.714 και δέκατο το Ιράν με 317.483
- Στα 305.767 τα κρούσματα στην Ισπανία - Στους 28.500 οι νεκροί
- Στους 35.187 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.308 οι νεκροί στη Γαλλία
Image


ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 160 χιλ. νεκρούς αλλά ο Trump επιμένει: Ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα εξακολουθεί να πλήττει τις ΗΠΑ η επιδημία του κορωνοϊού, τη στιγμή πάντως που ο πρόεδρος Trump διαμηνύει με βεβαιότητα πως ο ιός θα εξαφανιστεί.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στις ΗΠΑ άλλοι 1.262 θάνατοι και 53.158 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 158.250 και τις μολύνσεις σε 4.823.890.
Πάντως ο πρόεδρος Trump επιμένει να δηλώνει αισιόδοξος σχετικά με την πορεία του ιού.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στο Λευκό Οίκο ο Trump επανέλαβε την πρόβλεψή του πως ο ιός θα «εξαφανιστεί» από την αμερικανική επικράτεια.
«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία (...), θα εξαφανιστεί» είπε ο Trump, ο οποίος ζητά να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία προκειμένου να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και η οικονομική δραστηριότητα.
Ωστόσο, στο Σικάγο η ένωση δασκάλων και καθηγητών ανακοίνωσε πως οι μαθητές θα μείνουν στο σπίτι τους και θα αρχίσουν διαδικτυακά τα μαθήματα τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
«Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι μαθητές θα περνούσαν περισσότερο και όχι λιγότερο χρόνο στις τάξεις.
Δυστυχώς όμως δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο» ανέφερε η επικεφαλής των σχολείων του Σικάγο Janice Jackson κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με το δήμαρχο Σικάγου, Lori Lightfoot.
Σημειώνεται ότι το Σικάγο μετρά τους περισσότερους μαθητές – περίπου 350.000 – στις ΗΠΑ μετά τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια.
Μέχρι στιγμής και το Λος Άντζελες έχει ανακοινώσει πως οι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους ενώ στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Bill de Blasio έχει πει ότι αναμένει οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα στις τάξεις τους στο μισό χρόνο από ότι συνήθως.
Εν τω μεταξύ, ο de Blasio ανακοίνωσε πως θα τοποθετήσει σημεία ελέγχου στις εισόδους της Νέας Υόρκης προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες από 35 Πολιτείες των ΗΠΑ συμμορφώνονται με την εντολή περί 14ήμερης υποχρεωτικής καραντίνας, διαφορετικά θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων.
Το μέτρο αυτό κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη, η οποία επλήγη σφόδρα τους προηγούμενους μήνες.
Πάντως σε εθνικό επίπεδο, τα κρούσματα εμφανίζονται μειωμένα κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αν και εξάρσεις καταγράφονται σε Οκλαχόμα, Μοντάνα, Μιζούρι και άλλες 17 Πολιτείες.
Είναι χαρακτηριστικό πως κατά μέσο όρο 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού.
Image
Θερίζει τη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού – Χιλιάδες νεκροί σε Βραζιλία, Μεξικό

Με αμείωτη ένταση εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού.
Η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε άλλους 1.437 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 57.152 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 97.256 , ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί υπολογίζονται σε τουλάχιστον 2.859.073.
Η Βραζιλία είναι η δεύτερη πιο πληττόμενη χώρα στον κόσμο από τον κορωνοϊό μετά τις ΗΠΑ.
Βαριά πληττόμενο από την επιδημία είναι και το Μεξικό, το οποίο κατατάσσεται τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους μετά τις  ΗΠΑ, Βραζιλία και έκτο όσον αφορά τις μολύνσεις.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 829 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 6.139 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 49.698 νεκρούς επί συνόλου 456.100 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.
Ενδεικτικό της έντασης και της έκτασης της επιδημίας στη Λατινική Αμερική είναι ότι πέντε κράτη βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.
Σε αυτή τη δεκάδα πέρα από τη Βραζιλία και το Μεξικό, είναι το Περού, η Χιλή και η Κολομβία.
 
Ινδία: Περισσότερες από 50.000 μολύνσεις κάθε ημέρα εδώ και μια εβδομάδα

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων καταγράφει εδώ και μια εβδομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο η Ινδία.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 904 νέοι θάνατοι και 56.282 νέα κρούσματα.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 40.699 (στην πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη) και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 1.964.536 (τρίτο υψηλότερο παγκοσμίως).
Παρά τα ανησυχητικά αυτά δεδομένα, η κυβέρνηση της Ινδίας προχωρά στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Σημειώνεται πως σήμερα Πέμπτη 6/8 οκτώ ασθενείς με COVID-19 στην πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν.
Όπως έγινε γνωστό, ένας υπάλληλος του οποίου ο προστατευτικός εξοπλισμός άρπαξε φωτιά βγήκε τρέχοντας έξω από τον θάλαμο για να τον σβήσει, αλλά η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον θάλαμο.
Οι πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες που υποβάλλονταν σε θεραπεία για την COVID-19 δεν ήταν σε θέση να διαφύγουν και πέθαναν εξαιτίας του καπνού και της θερμότητας που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.
Image

Λίβανος: Νέο ρεκόρ ημέρας, με 255 κρούσματα και 2 θανάτους από κορωνοϊό

Ο Λίβανος, που έχει βυθιστεί στο πένθος μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις που ισοπέδωσαν συνοικίες της Βηρυτού, ανακοίνωσε 255 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και δύο θανάτους, τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ στον αριθμό των ημερήσιων μολύνσεων.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, η χώρα έχει επισήμως καταγράψει έως σήμερα 4.604 κρούσματα και 70 θανάτους.
Η πανδημία τέθηκε υπό έλεγχο σε πρώτη φάση, μετά την εμφάνισή της στα τέλη Φεβρουαρίου, όμως τα κρούσματα πήραν ανοδική πορεία μετά την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού την 1η Ιουλίου και τη σταδιακή άρση των μέτρων καραντίνας.
Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει προσωρινή καραντίνα πέντε ημερών από σήμερα, ωστόσο ακύρωσε το μέτρο μετά τις εκρήξεις της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού.

Έξαρση και στην Ευρώπη - Γενικό lockdown στη Γερμανία εάν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα


Έξαρση κρουσμάτων όμως καταγράφεται και σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη, όπως σε Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία καθώς και στα κράτη των Βαλκανίων.
Μάλιστα σήμερα Πέμπτη 7/8 ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown στη Γερμανία εφόσον αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.
Σε δηλώσεις του ο Spahn εκτίμησε ότι ενδεχομένως να μην χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα καταστήματα ενώ είπε ότι πρέπει η κυβέρνηση να επανεξετάσει τι είδους γεγονότα και εκδηλώσεις μπορούν να γίνονται.
«Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν την πανδημία τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε» είπε ο Spahn, ο οποίος ανακοίνωσε ότι όλοι οι Γερμανοί ταξιδιώτες που επιστρέφουν «περιοχές κινδύνου» θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ για τον κορωνοϊό από το ερχόμενο Σάββατο 8/8.
Όπως είπε, τα τεστ θα διενεργούνται δωρεάν, απορρίπτοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σε ό,τι αφορά το ποιος θα πρέπει να καλύψει το κόστος της εξέτασης.
«Πρόκειται για την ίδια λαϊκίστικη άποψη που λέει ότι όποιος μπορεί να πληρώσει διακοπές για σκι, μπορεί να πληρώσει και για το σπασμένο πόδι.
Δεν επιτρέπεται αυτό το θέμα να μετατραπεί σε ζήτημα κοινωνικής πολιτικής.
Κάποιοι πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορούν να πληρώσουν μια εβδομάδα διακοπών» υποστήριξε ο Spahn.
Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 1.045 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές του περασμένου Μαίου που καταγράφονται περισσότερες από 1.000 μολύνσεις, γεγονός που ενισχύει τους φόβους για νέα έξαρση του ιού στην χώρα.
Η Γαλλία ανακοίνωσε 1.695 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες (με το σύνολο να ανέρχεται πλέον στα 228.576).
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις 30 Μαΐου, όταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε 24ωρη βάση ήταν 1.828, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.
Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο επισήμανε επίσης πως ο αριθμός των ασθενών νέου κορονοϊού στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία της Γαλλίας μειώθηκε κατά 4, στους 384, έπειτα από αύξηση επί δύο συνεχόμενες ημέρες.
Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε και στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Τα κρούσματα έφτασαν τα 384, ενώ το προηγούμενο 24ωρο ήταν 190.
Συνολικά, στην χώρα, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 248.803.
Παράλληλα, συνεχίζεται η ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της χώρας, με 601 νέες μολύνσεις να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες από 427 μία ημέρα νωρίτερα.
Ο πρωθυπουργός Mark Rutte διέκοψε τις διακοπές του προκειμένου να απευθύνει διάγγελμα αργότερα σήμερα προς τους πολίτες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων.
Η Καταλονία συνεχίζει σήμερα την εντατική εκστρατεία εντοπισμού του κορονοϊού, πολλές φορές από πόρτα σε πόρτα, σε τρεις πόλεις, προκειμένου να φρενάρει την αύξηση των κρουσμάτων, που απειλεί την περιφέρεια της βορειοανατολικής Ισπανίας, μίας από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία.
Καμιά εκατοστή άνθρωποι συνωστίζονταν σήμερα μπροστά από μια ιατρική μονάδα που στήθηκε εκτάκτως στο Ριπολέτ, βόρεια της Βαρκελώνης, για να υποβληθούν δωρεάν σε διαγνωστικό τεστ για την Covid-19.

Image
Κίνα: Σε έξαρση ο κορωνοϊός, 37 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο


Σε έξαρση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 37 νέα κρούσματα.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 37 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 27 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι τα 30 από αυτά ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης και τα 27 διαγνώστηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, ενώ τα άλλα τρία στην επαρχία Λιαονίνγκ.
Τα υπόλοιπα επτά κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», ενώ εντοπίστηκαν επίσης 20 ασυμπτωματικοί φορείς, από 24 την προηγουμένη.
Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Κατά την ίδια πηγή, στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 837 ασθενείς, οι 34 σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 84.528 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.
Image
Συναγερμός στην Αυστραλία – Έξαρση στη Βικτόρια, κρούσματα και σε άλλες Πολιτείες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς πέρα από την Πολιτεία της Βικτόρια, η οποία δοκιμάζεται έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, μολύνσεις καταγράφονται και στις Πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ.
Στη Βικτόρια το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 8 νέοι θάνατοι (από 15 την προηγούμενη) και 471 νέες μολύνσεις (από 725 την προηγούμενη), αριθμοί που δείχνουν πως η επιδημία παραμένει παρά τα ολοένα και πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Συνολικά στην Αυστραλία οι νεκροί λόγω του κορωνοϊού ανέρχονται σε 255.
Δυσοίωνες όμως είναι οι εκτιμήσεις και για την πορεία της ανεργίας καθώς σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Scott Morrison υποστήριξε πως αυτή θα αυξηθεί στο 10% για το 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην οικονομία για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Αν και μέχρι πρότινος, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας προέβλεπε πως η ανεργία θα έφθανε το 9,25% το 2020, μετά το lockdown στη Βικτόρια για έξι εβδομάδες, προβλέπεται πως το ποσοστό των ανθρώπων χωρίς απασχόληση θα κορυφωθεί περί το 10%.
Ο Morrison αναγνώρισε πως τα μέτρα αποτροπής στη Βικτόρια «θα έχουν πολύ μεγάλο κόστος» και «αντίκτυπο στην πορεία προς την ανάκαμψη» της οικονομίας της Αυστραλίας, πράγμα που σημείωσε πως είναι «ανησυχητικό», μολονότι δεν ήταν «απροσδόκητο».
 
ΟΗΕ: Κινδυνεύει με καταστροφή μια ολόκληρη γενιά

Για τον κίνδυνο καταστροφής μιας ολόκληρης γενιάς λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων του στην εκπαίδευση κάνει λόγο ο ΟΗΕ.
Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres είπε πως ο κόσμος βρίσκεται σε μια «καθοριστική στιγμή» όσον αφορά τα παιδιά και τους νέους.
Όπως αναφέρει, οι αποφάσεις των κυβερνήσεων για την εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα έχουν διαρκές αντίκτυπο σε εκατοντάδες εκατομμύρια μαθητές και στις αναπτυξιακές προοπτικές σε πολλές χώρες για τις επόμενες δεκαετίες.
Ο Guterres αναφέρει ότι στα μέσα Ιουλίου, τα σχολεία ήταν κλειστά σε περισσότερες από 160 χώρες, επηρεάζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο μαθητές ενώ τουλάχιστον 40 εκατομμύρια έχασαν την προσχολική περίοδο.
Όπως επισημαίνει, τα δεδομένα αυτά έρχονται να προστεθούν στα περισσότερα από 250 εκατ. παιδιά που είναι εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στο ότι μόλις το 25% των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις αναπτυσσόμενες χώρες ολοκληρώνουν τη βασική εκπαίδευση.
«Είμαστε αντιμέτωποι με την καταστροφή μιας γενιάς που θα μπορούσε να υπονομεύσει δεκαετίες προόδου και να επιδεινώσει ήδη εδραιωμένες ανισότητες» αναφέρει ο Guterres.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης