Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από τη διαχείριση του ιού και από το αν οι άνθρωποι φορούν μάσκες

Kaplan (Fed): Η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από τη διαχείριση του ιού και από το αν οι άνθρωποι φορούν μάσκες
Ο πρόεδρος της Fed του Dallas Kaplan είπε ότι οι αγορές εμπορεύσιμων περιουσιακών στοιχείων της Fed «δεν είναι δωρεάν»
Ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από τη διαχείριση του ιού και από το αν οι άνθρωποι φορούν μάσκες, υποστήριξε ο πρόεδρος της Fed του Dallas, Robert Kaplan, την Πέμπτη 6 Αυγούστου.
Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικά, όσον αφορά στη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών, αλλά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, πρόσθεσε ο Kaplan κατά τη διάρκεια διαδικτυακού σεμιναρίου στο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων.
Ορισμένες μικρές επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν λόγω του νέου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε.
«Τι μπορούμε να κάνουμε για να συνεχίσουμε να βοηθούμε τις μικρές επιχειρήσεις;» αναρωτήθηκε, για να απαντήσει:
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις που δεν είναι βιώσιμες λόγω κορωνοϊού και διαφορετικά θα πήγαιναν πολύ καλά εάν θέλουμε να μειώσουμε το ποσοστό ανεργίας».
Επίσης, ανέφερε ότι η Fed εξακολουθεί να έχει «άφθονη δύναμη» για να υποστηρίξει την οικονομία, αλλά επανέλαβε την άποψή του ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από τη διαχείριση του ιού και από το αν οι άνθρωποι φορούν μάσκες.
Όσον αφορά τα εργαλεία που πρέπει να εξετάσει η Fed, ο Kaplan είπε ότι εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά τον έλεγχο καμπύλης απόδοσης, ο οποίος θα στοχεύει τα επιτόκια σε συγκεκριμένες λήξεις.
Τέλoς, ο Kaplan είπε επίσης ότι οι αγορές εμπορεύσιμων περιουσιακών στοιχείων της Fed «δεν είναι δωρεάν» και θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς το δολάριο ΗΠΑ, διακινδυνεύοντας τη θέση του ως παγκοσμίου αποθεματικού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης