Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όμιλος Allianz: Μείωση 28,6% στα έσοδα λόγω COVID-19

tags :
Όμιλος Allianz: Μείωση 28,6% στα έσοδα λόγω COVID-19
Η κρίση COVID-19 προκάλεσε μία από τις πιο σοβαρές αναταραχές στην οικονομική και χρηματοπιστωτική αγορά
Στα 2,6 δις ευρώ κινήθηκαν τα έσοδα του Ομίλου  της Allianz το 2ο τρίμηνο του 2020, με τα καθαρά έσοδα να εμφανίζουν μείωση κατά 28,6%  (1,5 δις), σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ασφαλιστικό όμιλος.
Το Ratio (κεφαλαιοποίησης Solvency II) κινήθηκε στο 187% επιβεβαιώνοντας την ανθεκτική απόδοση σε δύσκολο περιβάλλον.
Η κρίση COVID-19 προκάλεσε μία από τις πιο σοβαρές αναταραχές στην οικονομική και χρηματοπιστωτική αγορά. Αν και οι αγορές έχουν συγκεντρωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, η οικονομική ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη. Ωστόσο, ο Allianz με το καλά διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο και τον εύρωστο ισολογισμό συνέχισε με επιτυχία την πλοήγηση μέσω της τρέχουσας κρίσης και πέτυχε σταθερά αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 6,8% σε 30,9 (2ο τρίμηνο 2019: 33,2) δισεκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 18,8%  σε 2,6 (3,2) δισεκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Στην επιχειρηματική μας κατηγορία Ακίνητα-Απώλεια, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν λόγω των ζημιών που σχετίζονται με το COVID-19, καθώς και χαμηλότερο αποτέλεσμα των λειτουργικών επενδύσεων. Το λειτουργικό κέρδος από τον επιχειρηματικό μας κλάδο Ζωής / Υγείας ήταν ανθεκτικό.
Ο επιχειρηματικός τομέας της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων κατέγραψε σταθερό, αν και χαμηλότερο λειτουργικό κέρδος, κυρίως λόγω των χαμηλότερων τελών απόδοσης. Μειώθηκε το καθαρό εισόδημα που αναλογεί στους μετόχους 28,6% σε 1,5 (2,1) δισεκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των λειτουργικών κερδών.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα συνολικά έσοδα ήταν σταθερά. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 20,5% στα 4,9 (6,1) δισεκατομμύρια ευρώ, με το COVID-19 να έχει σημαντική αρνητική επίδραση στα λειτουργικά κέρδη των ασφαλιστικών μας επιχειρήσεων.
«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για όλες τις βιομηχανίες δήλωσε ο Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE, σημειώνοντας ότι παρ 'όλα αυτά, η Allianz πέτυχε καλά αποτελέσματα και έδειξε μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τους πρώτους έξι μήνες του 2020. Μας κάνει να είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε ένα σταθερή οικονομική απόδοση και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020».

Αντώνης Βασιλόπουλος
Antonisvasilopoulos1@gmail.com
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης