Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Αυστραλία για τον κορωνοϊό – Έξαρση στη Βικτόρια, κρούσματα και σε άλλες Πολιτείες

Συναγερμός στην Αυστραλία για τον κορωνοϊό – Έξαρση στη Βικτόρια, κρούσματα και σε άλλες Πολιτείες
Η ανεργία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 10% για το 2020
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς πέρα από την Πολιτεία της Βικτόρια, η οποία δοκιμάζεται έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, μολύνσεις καταγράφονται και στις Πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ.
Στη Βικτόρια το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 8 νέοι θάνατοι (από 15 την προηγούμενη) και 471 νέες μολύνσεις (από 725 την προηγούμενη), αριθμοί που δείχνουν πως η επιδημία παραμένει παρά τα ολοένα και πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Συνολικά στην Αυστραλία οι νεκροί λόγω του κορωνοϊού ανέρχονται σε 255.
Δυσοίωνες όμως είναι οι εκτιμήσεις και για την πορεία της ανεργίας καθώς σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Scott Morrison υποστήριξε πως αυτή θα αυξηθεί στο 10% για το 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην οικονομία για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Αν και μέχρι πρότινος, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας προέβλεπε πως η ανεργία θα έφθανε το 9,25% το 2020, μετά το lockdown στη Βικτόρια για έξι εβδομάδες, προβλέπεται πως το ποσοστό των ανθρώπων χωρίς απασχόληση θα κορυφωθεί περί το 10%.
Ο Morrison αναγνώρισε πως τα μέτρα αποτροπής στη Βικτόρια «θα έχουν πολύ μεγάλο κόστος» και «αντίκτυπο στην πορεία προς την ανάκαμψη» της οικονομίας της Αυστραλίας, πράγμα που σημείωσε πως είναι «ανησυχητικό», μολονότι δεν ήταν «απροσδόκητο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης