Τελευταία Νέα
Χρηστικά Νέα

Έως και 10 μηνιαίες δόσεις για την καταβολή του φόρου εισοδήματος - Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Έως και 10 μηνιαίες δόσεις για την καταβολή του φόρου εισοδήματος - Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα
Έως και 10 μηνιαίες δόσεις για την καταβολή του φόρου εισοδήματος προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να συζητηθεί με την τρόικα, η οποία θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου.
Στη ρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών οι δόσεις καθορίζονται ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος των φορολογούμενων και επεκτείνονται μέχρι και τον επόμενο Μάιο.
Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει τα εξής:
1. Για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ ο φόρος εισοδήματος θα εξοφληθεί σε 10 δόσεις, μία κάθε μήνα από τον Αύγουστο έως και το Μάιο του επόμενου έτους. Το 60% της οφειλής θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου λογιστικά τα συγκεκριμένα έσοδα να μετρήσουν στον προϋπολογισμό του 2012 και το υπόλοιπο 40% το 2013.
2. Για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα από 50.001 έως 80.000 ευρώ, οι δόσεις περιορίζονται σε 7 και η εξόφληση θα γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε όλα τα έσοδα να εγγραφούν στον φετινό προϋπολογισμό.
3. Οι φορολογούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 80.001 ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης και θα πρέπει να καταβάλλουν το φόρο σε έως τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και σήμερα.
Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χάνει το δικαίωμα των δόσεων και θα πρέπει να καταβάλλει το σύνολο της οφειλής του μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η καταβολή της πρώτης μηνιαίας δόσης, εφόσον δεν έχει παρέλθει η σχετική προθεσμία εξόφλησής της ή στην αντίθετη περίπτωση το σύνολο των ρυθμισμένων δόσεων που είναι ληξιπρόθεσμες.
Η ρύθμιση θα έχει ισχύ μόνο για όσους έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης