Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υψηλό πενταμήνου για το πετρέλαιο λόγω μείωσης των αποθεμάτων – Στο +1,2% και 42,19 δολ. το βαρέλι το αμερικανικό WTI

Υψηλό πενταμήνου για το πετρέλαιο λόγω μείωσης των αποθεμάτων – Στο +1,2% και 42,19 δολ. το βαρέλι το αμερικανικό WTI

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent, παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε στα 45,17 δολάρια το βαρέλι (+1,7%)
Σε υψηλού πενταμήνου έκλεισε τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το πετρέλαιο τύπου brent, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ραγδαία μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,2%, κλείνοντας στα 42,19 δολ. το βαρέλι, φθάνοντας ενδοσυνεδριακά έως και τα 43,52 δολ.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent, παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε στα 45,17 δολάρια το βαρέλι ή +1,7%
Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα της χώρας σε αργό υποχώρησαν κατά 7,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που τελείωσε στις 31 Ιουλίου
«Παρότι ο φόβος για πτώση της ζήτησης λόγω της πανδημίας αρχίζουν να περνούν σε δεύτερη μοίρα, θεωρούμε ότι η αισιοδοξία στην αγορά του πετρελαίου και οι ίδιες οι τιμές κινούνται σε υπερβολικά επίπεδα» τόνισε ο Eugen Weinberg, αναλυτής εμπορευμάτων στην Commerzbank, σε σημείωμά του.
Σημειώνεται πως ο OPEC+ είχε μειώσει την παραγωγή κατά επίπεδα - ρεκόρ ύψους 9,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα από τον Μάιο έως και τον Ιούλιο, ωστόσο ήδη από τον Αύγουστο περικόπτει τη μείωση σε 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μέχρι και το τέλος του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης