Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Φραγκογιάννης (υφ. Εξ.): Έχουμε μία Ελληνίδα νεκρή στον Λίβανο

Φραγκογιάννης (υφ. Εξ.): Έχουμε μία Ελληνίδα νεκρή στον Λίβανο
Υπάρχει νεκρή Ελληνίδα, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης από τη Βηρυτό
«Υπάρχουν πέντε τραυματίες εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά, ενώ μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της.
Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον Λίβανο» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, από τη Βηρυτό, όπου βρίσκεται.
Η αποστολή στον τόπο της τραγωδίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για αποστολή άμεσης ελληνικής βοήθειας.
«Η Βηρυτός είναι ένα βομβαρδισμένο τοπίο, η εικόνα είναι καταστροφική» περιέγραψε ο κ. Φραγκογιάννης, συμπληρώντας ότι ο υπουργός Άμυνας Zeina Adra Akar και ο υπουργός Εξωτερικών Charbel Wehbi του ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα της τεράστιας έκρηξης στο λιμάνι της πόλης είναι καταστροφικό, υπάρχουν πάνω από 100.000 κάτοικοι που έχουν μείνει χωρίς σπίτι ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τους Έλληνες της Βηρυτού ο κ. Φραγκογιάννης είπε ότι σύμφωνα με τις διπλωματικές μας αρχές -τις οποίες ευχαρίστησε- μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε τραυματίες εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά, ενώ μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της.
"Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο" τόνισε ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επαναπατρισμού των Ελλήνων.
Η ελληνική αποστολή βοηθείας με τους 13 διασώστες, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, ήταν η πρώτη που έφθασε στη Βηρυτό με στρατιωτικό αεροπλάνο C130, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και του ελληνικού λαού στο Λίβανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης