Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοήτευση από τράπεζες, στήριξη από Coca Cola και επιλεγμένα blue chips

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοήτευση από τράπεζες, στήριξη από Coca Cola και επιλεγμένα blue chips
ΑΓΟΡΑ: Τα αποτελέσματα ενίσχυσαν την αποτίμηση της Coca Cola και η μετοχή έβαλε πλάτη σήμερα και βοήθησε στο να ξεπεράσει ο γενικός δείκτης της 630 μονάδες. Οι τράπεζες δεύτερη μέρα ανόδου, δε μπορούν… Δυστυχώς έτσι δε θα δούμε προκοπή. Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν άλλες υγιείς δυνάμεις.

Νέα άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Σαράντης και της Τέρνα Ενεργειακής, ενώ καλή κίνηση είδαμε από ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ. Η Ελλάκτωρ πήγε εκεί που μας έλεγε το γράφημα και διόρθωσε. Αμετάβλητη η ΔΕΗ, η οποία βέβαια διατηρεί την καλή της συμπεριφορά. Πιέστηκε η Jumbo.

Θα λέγαμε πως ο γενικός δείκτης έχει πλέον περίπου 8 μονάδες απόσταση από τις 630 μονάδες, αλλά αν δε δούμε άνοδο στις τράπεζες, ίσως η δοκιμασία να μην έχει ολοκληρωθεί. Και δε μας ενδιαφέρει ως στήλη τι θα κάνουν οι τράπεζες, απλά επηρεάζουν τους δείκτες. Αλλιώς η στήλη ούτε αναφορά θα έκανε…

COCA COLA: Μειώθηκαν τα κέρδη αλλά ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων με αποτέλεσμα οι επενδυτές να τρέξουν να αγοράσουν τη μετοχή και να την ωθήσουν στο +5,67% και στα 23,84 ευρώ. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέχρι τα 24,05 ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 8,8 δισ. ευρώ. Δε θα τη χαρακτηρίζαμε φθηνή πλέον τη μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στα 1,31 δισ. ευρώ πλέον η αποτίμηση μετά το σημερινή +3,21%. Με τα κέρδη του 2022 βρίσκουμε λογικό το p/e της. Αλλά είναι λίγο μακριά η χρονιά αυτή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πήγε μέχρι τα 1,20 ευρώ αλλά δεν είχε δυνάμεις για να τα βάλει με τον εκθετικό 200άρη και γύρισε πίσω. Μάλιστα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 1,1450 ευρώ με απώλειες περίπου 3%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Βάσει της ψηφοφορίας της γενικής συνέλευσης η οποία έγινε χθες προκύπτουν τα παρακάτω: Παρέστησαν 7 μέτοχοι με σύνολο μετοχών 16,236 εκατ. μετοχές ή 76,5% του συνόλου των μετοχών. Τα περισσότερα θέματα υπερψήφισαν μέτοχοι που κατείχαν 10,71 εκατ. μετοχές, ενώ καταψήφισαν μέτοχοι με 5,136 εκατ. μετοχές και κάποια καταψηφίστηκαν από μετόχους που είχαν άλλες 392 χιλ. μετοχές.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση χρήσης 2019 ο Κωνσταντίνος Κορδέλλος είχε 5,511 εκατ. μετοχές και ο Αντώνιος Κορδέλλος 5,2 εκατ. μετοχές. Το άθροισμά τους μας δίνει ακριβώς τις ψήφους με τις οποίες υπερψηφίστηκαν τα θέματα ήτοι 10,71 εκατ. μετοχές.

Από την άλλη η Ελένη Κορδέλλου σύμφωνα με τον ισολογισμό είχε 4,979 εκατ. μετοχές και τα θέματα καταψηφίζονται από 5,13 εκατ. μετοχές ή 5,52 εκατ. μετοχές. Αυτό σημαίνει πως με την υπόθεση ότι η κα Κορδέλλου δεν έχει κάνει άλλες πωλήσεις, οι άλλοι 4 μέτοχοι είχαν 541 χιλ. μετοχές και μάλλον συμφωνούσαν στα περισσότερα με την κα Κορδέλλου. Έχουν ποσοστό δηλαδή περίπου 2,5%.

ΚΟΡΔΕ (απάντηση): Προφανώς και βλέπει την πορεία της μετοχής η διοίκηση αλλά θεωρούμε πως έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί. Η αποτίμηση των 4,1 εκατ. ευρώ είναι χαμηλή, αλλά η αντιπαράθεση πολλές φορές κάνει ζημιά. Το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις και με χειρότερα αποτελέσματα.

ΔΟΥΡΟΣ: Επέστρεψε στο ταμπλό και στην επιτήρηση μετά τη δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων χρήσης 2019, τις οποίες δεν είχε λόγω πανδημίας, σύμφωνα με την εταιρεία να δημοσιεύσει. Άλλες βέβαια έχουν δημοσιεύσει και πρώτο εξάμηνο 2020 και με δεκάδες θυγατρικές.

Πωλήσεις 3,59 εκατ. ευρώ από 3,53 εκατ. ευρώ με EBITDA 411 χιλ. ευρώ από 118 χιλ. ευρώ (θετική επίδραση του λογιστικού προτύπου 16). Οι ζημιές διαμορφώθηκαν στις 646 χιλ. ευρώ από 696 χιλ. ευρώ. Στην τρέχουσα χρήση ο τζίρος είναι χαμηλότερος κατά 40% στο εξάμηνο έναντι του αντίστοιχου περσινού.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μετά από αρκετούς μήνες έγραψε τιμή πάνω από τα 2 ευρώ που είναι και υψηλό περίπου 6 μηνών. Μάλιστα έκλεισε στα 2,0550 ευρώ και στο +4,10% που είναι και υψηλό ημέρας. Μήπως ήρθε η ώρα να δει τιμές κοντά στα 2,20 ευρώ;

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έσβησε τις απώλειες που είχε γράψει όταν μπήκε στην επιτήρηση, δηλαδή πριν ένα μήνα περίπου. Στα 0,1350 ευρώ και στο +19,47% με όγκο 506 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Δυνατή και σήμερα ενισχύθηκε 6,52% και έκλεισε στα 0,67 ευρώ με υψηλό όγκο 400 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Κάποιος πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αλλάξει επίπεδο στη μετοχή. Ή κάποια… Η AVE, η Intralot έχουν υψηλότερη αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης