Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Πετρόπουλος και η πορεία της μετοχής

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Πετρόπουλος και η πορεία της μετοχής
Λόγω πληροφοριών για αποχώρηση μεγάλου ξένου επενδυτή η μετοχή υποχωρεί 47% από την αρχή του έτους με την αποτίμηση να είναι λίγο κάτω από τα 30 εκατ. ευρώ
Πιστή στην παράδοση να δημοσιεύει εγκαίρως αποτελέσματα για μία ακόμη φορά η Πετρόπουλος.
Η πανδημία επηρέασε τα αποτελέσματα και συγκεκριμένα στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 45,5 εκατ. ευρώ από 57,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 1,3 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, λόγω της χαμηλότερης φορολογίας στο φετινό εξάμηνο τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στις 893 χιλ. ευρώ από 869 χιλ. ευρώ.
Τα αποθέματα λόγω του lockdown αυξήθηκαν στα 27,8 εκατ. ευρώ από 16 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019, όπως και οι συνολικές υποχρεώσεις και ανήλθαν στα 44,7 εκατ. ευρώ από 28,1 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα λόγω αύξησης των δανείων ανήλθαν στα 17,4 εκατ. ευρώ από 8,7 εκατ. ευρώ με το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού να είναι στα 23,5 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 36 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως αποθέματα και απαιτήσεις από πελάτες καλύπτουν τις συνολικές υποχρεώσεις.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία καθαρή εταιρεία με την τιμή της μετοχής να έχει ωστόσο καταγράψει μεγάλη πτώση και λόγω της πανδημίας αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει από τα χαμηλά της λόγω των πληροφοριών για αποχώρηση μεγάλου ξένου.
ImageΛόγω της περιορισμένης εμπορευσιμότητας της μετοχής, η αποχώρηση δεν είναι εύκολη υπόθεση με αποτέλεσμα να υποχωρεί 47,5% από την αρχή του έτους.
Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει κάτω από τα 30 εκατ. ευρώ και δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ελκυστική.
Μέρος των μετοχών είχε βρει αγοραστή στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ σημειώνεται πως βάσει της νομοθεσίας η εταιρεία δεν μπορεί να αγοράσει η ίδια, μέσω πακέτου για παράδειγμα τις μετοχές.
Πάντως στα τρέχοντα επίπεδα και λίγο χαμηλότερα ήτοι προς τα 3,90 ευρώ η μετοχή βρίσκει καλή στήριξη.
Σημειώνεται πως θα δώσει καθαρό μέρισμα 0,095 ευρώ ανά μετοχή.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης