Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση και υπέρβαση των 630 μονάδων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση και υπέρβαση των 630 μονάδων
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με καλή άνοδο και αυτή η εξέλιξη βοηθάει και τη δική μας αγορά. Θέλουμε συνέχιση της χθεσινής αντίδραση και ακόμα καλύτερα θα ήταν να βλέπαμε και αύξηση του τζίρου. Εκτιμούμε πως θα βοηθήσουν και κάποια αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν.

Ο γενικός δείκτης άνοιξε με καλή άνοδο 1% και πάνω από τις 630 μονάδες. Θα λέγαμε πως κάπως είναι βελτιωμένες και οι συναλλαγές αλλά είναι νωρίς ακόμα. Η Coca Cola λόγω αποτελεσμάτων ενισχύεται, όπως και οι τράπεζες. Έχουμε ξαναγράψει πως χωρίς αντίδραση από τις τράπεζες δε μπορούμε να πάμε σημαντικά υψηλότερα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αυξήθηκε ο ρυθμός δημοσίευσης αποτελεσμάτων, από τις εταιρείες βέβαια που σέβονται τους μετόχους και επιλέγουν να τον ενημερώσουν λίγο διάστημα μετά τη λήξη του τριμήνου. Οι περισσότερες ωστόσο θα μας ενημερώσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου!

Τόση προσπάθεια, τόση διαβούλευση για την βελτίωση του brand που λέγεται Χρηματιστήριο και καμία πρόταση γι΄αυτό; Δηλαδή πως βελτιώνεις την αξιοπιστία των επιχειρήσεων όταν οι επενδυτές μαθαίνουν τελευταίοι τα αποτελέσματα;

Το πρώτο που έπρεπε να κάνουν είναι να δημοσιεύονται το αργότερο 2 μήνες μετά τη λήξη. Για να μην πούμε να επιστρέψει η υποχρεωτική δημοσίευση για κάθε τρίμηνο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δημοσίευσε αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο τα οποία σύμφωνα με τα σχόλια των αναλυτών ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Ενισχύεται άνω του 2% στο ξεκίνημα.

COCA COLA: Σε πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι πωλήσεις υποχώρησαν περίπου 15% και στα 2,83 δισ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 36,4% και στα 124 εκατ. ευρώ. Η μετοχή ξεκίνησε με χαμηλό όγκο αλλά και άνοδο 3,24%.

FRIGOGLASS: Δημοσίευσε πριν από λίγο αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και τα οποία αποτυπώνουν με σκληρό τρόπο την επίδραση της πανδημίας. Το δεύτερο τρίμηνο είναι ισχυρό τρίμηνο για τον όμιλο. Ωστόσο, λόγω του lockdown οι πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο υποχώρησαν 55,3% και στα 72,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα ΕΒΙΤDA υποχώρησαν 70,3% διαμορφούμενα στα 8,8 εκατ. ευρώ. Η τελική γραμμή γύρισε σε ζημία 3,8 εκατ. ευρώ από κέρδη 8,7 εκατ. ευρώ.

Λόγω του καλού πρώτου τριμήνου στο εξάμηνο η τελική γραμμή είχε μικρά κέρδη 586 χιλ. ευρώ από κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ. Στο δεύτερο τρίμηνο η διοίκηση μείωσε τις κεφαλαιακές δαπάνες 60%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών είναι στα 1,23 ευρώ και μάλλον εκεί θα δούμε τη μετοχή. Η δύναμη των αγοραστών και φυσικά οι διαθέσεις τους θα κρίνουν τη συνέχεια. Στα 1,20 ευρώ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

ΕΧΑΕ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 3%. Η τιμή θα προσαρμοστεί και η νέα τιμή εκκίνησης είναι τα 2,9050 ευρώ. Εκεί βρίσκεται η μετοχή στο άνοιγμα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπενθυμίζεται πως δεν έχει ακόμα δώσει το μέρισμα των 0,095 ευρώ καθαρό και θα το κόψει στις 24 Αυγούστου. Στα 4,14 ευρώ στο άνοιγμα, αμετάβλητη με χαμηλό όγκο.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Μέρισμα 0,095 ευρώ θα προτείνει η διοίκηση στη γενική συνέλευση της 1ης Σεπτεμβρίου. Πάλι επομένως θα έχει καλή μερισματική απόδοση (περίπου 5%) η μετοχή αφού το χθεσινό κλείσιμο ήταν στα 1,83 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Περιμένουμε περισσότερα και από τη συγκεκριμένη και πρέπει να βοηθήσει. Θέλουμε τίναγμα με καλό όγκο πάνω από τα 11,30 ευρώ. Στα 11,28 ευρώ στο άνοιγμα.

ΔΕΗ: Παραμένει καλή η εικόνα της και συσσωρεύει λίγο κάτω από τα 4 ευρώ χωρίς διαθέσεις για υποχώρηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 8 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με αποτίμηση 1,1 δισ. ευρώ.

ENTERSOFT: Σταθερός ο τζίρος στο εξάμηνο αλλά σημαντική η αύξηση των κερδών. Στα 1,57 ευρώ η μετοχή με άνοδο 2% περίπου.

AUTOHELLAS: Συνεχίζει ανοδικά. Φαίνεται πως βρίσκει τα πατήματά της μετά από αρκετό καιρό. Απαιτείται συνέχεια της ανόδου. Στα 3,5150 ευρώ και στο +2,18% με όγκο 4 χιλ. τεμάχια. Θα θέλαμε να συνεχιστούν και οι αγορές από τους insiders.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης