Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – Αποτιμήσεις και ελληνικά ομόλογα παρέχουν στήριξη

tags :
ΧΑ: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – Αποτιμήσεις και ελληνικά ομόλογα παρέχουν στήριξη
Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα εταιρικά αποτελέσματα – Πριν το άνοιγμα τα αποτελέσματα της Coca Cola – Αύριο 6/8 δημοσιεύουν ΟΤΕ και Εθνική Τράπεζα 
Συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι αποτιμήσεις που διαμορφώθηκαν αυξάνουν τη διάθεση για ρίσκο παρά την αύξηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση της πανδημίας.
Παράλληλα η υποχώρηση της απόδοσης του ελληνικού ομολόγους πενταετούς διάρκεια σε ιστορικά χαμηλά παρέχει στήριξη στην αγορά μετοχών.
Ο χαμηλός τζίρος αναμένεται να διατηρηθεί και η πρώτη αντίσταση που θα βρει μπροστά της ο γενικός δείκτης είναι στις 630 μονάδες.
Χθες μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσίευσε αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο η Τράπεζα Πειραιώς, τα οποία χαρακτηρίζονται καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σε λίγο αναμένονται τα αποτελέσματα της Coca Cola.
Η Frigoglass δημοσίευσε πριν από λίγο αποτελέσματα και σύμφωνα με αυτά ο τζίρος στο δεύτερο τρίμηνο υποχώρησε 55,3%, τα EBITDA μειώθηκαν 70,3% διαμορφούμενα στα 8,8 εκατ. ευρώ και η τελική γραμμή εμφάνισε ζημία 3,8 εκατ. ευρώ από κέρδη 8,7 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης θα δημοσιεύσει αποτελέσματα ο ΟΤΕ για το δεύτερο τρίμηνο και μετά το κλείσιμο η Εθνική Τράπεζα.

Euroxx
Περιμένουμε πως το ρεκόρ της πτώσης της απόδοσης του ελληνικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας θα προσφέρει περαιτέρω στήριξη, ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα η ελληνική αγορά θα προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τη διάθεση για αύξηση ρίσκου έναντι της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Beta
Παρά τη χθεσινή άνοδο περιμένουμε πως το τρέχον μοτίβο διαπραγμάτευσης θα συνεχιστεί καθώς οι όγκοι πρέπει να γίνουν πιο πειστική για μία συνέχεια.
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν ενώ οι επενδυτές συνολικά παραμένουν αμέτοχοι.
Στις αγορές του εξωτερικού παρά το γεγονός ότι ο Nasdaq κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό, ο χρυσός σημείωσε άνοδο δείχνοντας τη διάθεση των επενδυτών για ασφαλή καταφύγια.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης