Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Συνταγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών η ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Συνταγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών η ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη
Απέναντι στην πανδημία η κυβέρνηση επέδειξε προχειρότητα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Συνταγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ξέμειναν και δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν χαρακτήρισε την ενδιάμεση έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Τον Απρίλιο του 2018, λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εκπόνηση Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, και το σχέδιο αμέσως δόθηκε στη δημοσιότητα για να γίνει διάλογος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Αντιθέτως, τώρα η κυβέρνηση με χαρακτηριστική καθυστέρηση και εν μέσω θέρους επιχειρεί να επαναφέρει μια συνταγή από τα παλιά, συνταγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών που… ξέμειναν και δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν, όπως η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση και για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Οι πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν πάρει το προβάδισμα έναντι της επιστημονικής προσέγγισης.
Η ΝΔ να σταματήσει με τις παλινωδίες και τον ερασιτεχνισμό της.
Περιμένουμε, επιτέλους, από την κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα.
Όχι μόνο δεν αξιοποίησε τον χρόνο που κερδίσαμε για να θωρακίσει το ΕΣΥ, αλλά την ίδια στιγμή εξέπεμπε αντιφατικά μηνύματα - από τη χρήση της μάσκας, μέχρι τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Είδαμε μέχρι και τον υπουργό Τουρισμού να μιλάει για μη αύξηση της πληρότητας στα πλοία, και την κυβέρνηση να προχωράει σε αύξηση, ενώ οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού δεν συμμετείχαν καν στις σχετικές συσκέψεις» είπε ο κ.Χαρίτσης.
Αναφερόμενος στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ.Χαρίτσης τόνισε ότι εδώ και περισσότερο από έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να επιβάλλει καν αυτό που θέλει στο ίδιο του το κόμμα, γι’ αυτό και έχει αναβάλει τρεις φορές τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό.
«Δεν αρκούν οι κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και οι διευθετήσεις μεταξύ των στελεχών της ΝΔ.
Πρέπει να δούμε την πολιτική κατεύθυνση του ανασχηματισμού.
Τους πολίτες δεν τους αφορά ποιος κάθεται σε ποιον υπουργικό θώκο.
Το κρίσιμο για την ελληνική κοινωνία σήμερα είναι η πολύ δύσκολη κοινωνική και πολιτική συνθήκη την οποία βιώνουμε.
Απέναντι στην πανδημία η κυβέρνηση επέδειξε προχειρότητα, στην οικονομία τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, η εικόνα επίπλαστης επιτυχίας που επιχείρησε να καλλιεργήσει η ΝΔ καταρρέει, ενώ και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η εικόνα της δήθεν διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας μας οδήγησε σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS